STENOGRAME. Cum apără Liviu Dragnea un om acuzat de crime împotriva umanității

STENOGRAME. Cum apără Liviu Dragnea un om acuzat de crime împotriva umanității

Liviu Dragnea a avut o dispută cu cei de la USR, în ședința Birourilor Permanente Reunite din 26 martie. Este exact ședința în care a fost analizată și propunerea PSD ca noul președinte al CNSAS să fie Cazimir Ionescu.

Aleșii USR au contestat dreptul lui Cazimir Ionescu de a face parte din Colegiul CNSAS, dat fiind că acesta este acuzat de crime împotriva umanități, dar Liviu Dragnea a replicat că Ionescu se bucură de prezumția de nevinovăție. Dragnea a mai spus că PSD nu mai poate convoca un nou Congres pentru a schimba propunerea.

Cazimir Ionescu este trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu și Miron Cozma, în dosarul ”Mineriadei”. Procurorii consemnează 14 crime contra umanităţii, notează stiripesurse.ro.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a votat, în final,să îl aibă ca președinte pe Constantin Buchet, un fost colaborator al lui Corneliu Vadim Tudor.

Iată stenograma ședinței Birourilor Permanente Reunite:

”Domnul Liviu Dragnea:

3 – Propuneri nominale pentru 9 locuri în CNSAS.

Propunerile sunt venite de la Grupurile parlamentare, de la Preşedintele României şi de la Guvern.

Vă propun să trimitem aceste propuneri la Comisiile juridice, aşa cum ele au reieşit în urma negocierii purtate, pentru audierea candidaţilor.

Comisiile se vor întruni marţi, la ora 14,00, pentru aceste audieri şi vor întocmi raportul comun. La fel, atunci când vor finaliza audierile, înainte de plenul de miercuri.

Cine este pentru?

Vă rog.

Domnul Cristian-Gabriel Seidler:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

O singură întrebare, precizare: am văzut aici, printre propunerile PSD, numele domnului Cazimir Ionescu, şi înţeleg că, deşi dânsul a mai fost membru al Colegiului CNSAS, situaţia dânsului, de data aceasta, este uşor diferită, şi anume înţeleg că a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii. Şi atunci, în acest context, sigur, întrebarea este dacă PSD îl nominalizează în continuare, în cunoştinţa acestui lucru.

Mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea:

Din câte ştiu – şi cred că aşa este – este o condiţie să n-aibă cazier. Şi noi încă mai credem în prezumţia de nevinovăţie. Nu mult, dar…

Domnul Cristian-Gabriel Seidler:

Da, eu nu vorbesc de prezumţia de vinovăţie sau de nevinovăţie, e vorba despre un paralelism. După cum ştiţi, la funcţionarii publici, dacă sunt trimişi în judecată, ei sunt suspendaţi din funcţie. Şi atunci, mă gândeam că, dat fiind că infracţiunea este una împotriva umanităţii totuşi, s-ar putea retrage această candidatură, chiar dacă nu există o decizie definitivă a instanţei, prin paralelism cu o prevedere legală. Mulţumesc.

Domnul Liviu Dragnea:

Noi nu mai avem când să convocăm Congresul în partid, ca să retragem această candidatură, şi, sigur, mă aştept la dumneavoastră să continuaţi public să atacaţi acest lucru. Dar comisiile pot avea un punct de vedere la audiere”.

Ultima oră
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut