Liviu Dragnea, despre opoziţie: „La o-njurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală. La altă înjurătură, noi am mai făcut un drum”

Liviu Dragnea, despre opoziţie: La o-njurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală. La altă înjurătură, noi am mai făcut un drum
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut, vineri, un bilanţ la doi ani şi jumătate de când se află la guvernare. Într-o critică făcută opoziţiei, acesta a susţinut că în timp ce adversarii politici înjurau, ei construiau şcoli, drumuri sau spitale.

”Ei (partidele de opoziție – n. red.) ce au zis? Trebuie să facem zgomot ca să nu se audă sunetul creșterii economice, să nu se audă cum zornăie banii în buzunarele românilor (…) Și, având această idee, au început: cu înjurături, cu mizerii, cu divizări, cu jigniri, cu urlete, cu bâte, cu pietre, cu bolovani, cu instituții de forță împotriva noastră, doar-doar noi și românii care ne susțin o să intrăm într-o zonă de sperietură. Noi n-am făcut așa că nu suntem sperioși (…) Noi am mers pe următoarea variantă: la o-njurătură de-a lor, noi am mai făcut o școală. La altă înjurătură, noi am mai făcut un drum. Au mai venit cu o-njurătură, am mai făcut un spital. Au mai venit cu o-njurătură, am mai mărit o subvenție la roșii”, a declarat Dragnea, pentru DC News.

Acesta a mai promis că austostrada Ploiești – Brașov, care va fi construită în parteneriat public – privat de un consorțiu chinezo-turc, ar urma să fie finalizată.

”Este pentru prima oară când eu pot vorbi cu curaj despre acest domeniu (autostrăzi – n. red.) (…) Nici în campanie, nici în primii doi ani de guvernare, eu n-am vorbit cu curaj și foarte aplicat despre autostrăzi pentru că eu n-am putut să vorbesc decât despre lucrurile pe care le-am făcut, le-am calculat, le-am estimat și le-am pus în practică. La autostrăzi erau mult prea multe necunoscute, mult prea multe piedici. Eram pe o zonă total necunoscută (…) Azi, după doi ani de zile, am reușit să aprobăm legislația privind parteneriatul public – privat (…) Și suntem în situația în care alaltăieri a fost desemnat constructorul autostrăzii Ploiești – Brașov (…) Este una dintre marile mele satisfacții (…) E un consorțiu chinezo-turc (…) Una peste alta, vom avea autostradă Ploiești – Brașov”, a susținut liderul PSD.

Întrebat când vom avea această autostradă, Dragnea a răspuns: ”În doi – trei ani de zile. Cei care au câștigat, din ce am auzit, ăia vor să facă treabă. Ei nu merg pe banii statului român, ci pe banii băncilor care îi susțin”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)