Liviu Dragnea a nominalizat ambasadorul României în Israel: Diplomat de carieră, şcolit la SRI. Ce va spune Iohannis

Liviu Dragnea a nominalizat ambasadorul României în Israel: Diplomat de carieră, şcolit la SRI. Ce va spune Iohannis

PSD-ul a nominalizat un nume pentru funcția de ambasador al României în Israel. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a trimis la Cotroceni propunerea.

Potrivit unor surse politice, este vorba despre Monica Gheorghiţă, în prezent secretar de stat în MAE, scrie stiripesurse.ro.

Aceasta a fost alegerea lui Liviu Dragnea, spun aceleași surse.

Amintim că șeful PSD a afirmat la Congresul din 10 martie că România trebuie să trimită de urgenţă ambasador în Israel.

Redăm mai jos CV-ul Monicăi Gheorghiță

Monica Dorina Gheorghiță a fost numită în funcția de secretar de stat pentru Afaceri Globale la 18 ianuarie 2017. Este diplomat de carieră și lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din anul 2005. Anterior, a lucrat ca expert în cadrul Guvernului României/Cancelaria Primului Ministru.

Pe parcursul carierei diplomatice, a activat în Centrala Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul Departamentului pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni (2005-2006) și al Direcției Generale Afaceri Juridice (2007-2009). În perioada 2009-2010, a fost consilier al ministrului afacerilor externe. Între anii 2010-2016, și-a desfășurat activitatea la Direcția Asia-Pacific, unde a coordonat succesiv, atât dosare ale relațiilor bilaterale ale României cu state asiatice, cât și componenta de diplomație multilaterală subsumată acestui spațiu. În perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, a deținut funcția de director al Direcției Asia – Pacific.

Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea București, promoția 2003, și a Institutului de Drept al Afacerilor și al Cooperării Internaționale Nicolae Titulescu-Henri Capitant (studii postuniversitare în limba franceză), în cadrul aceleiași universități (2005). A fost primul diplomat român acceptat în cadrul Foreign Service Programme, organizat de Universitatea Oxford din Marea Britanie, ca bursier Chevening (studii postuniversitare, 2006-2007). Deține un master în domeniul relațiilor internaționale, analiza și soluționarea conflictelor (SNSPA, 2008). În 2012, obține titlul de doctor în științe militare și informații în cadrul Academiei Naționale de Informații “Mihai Viteazul”, sub îndrumarea prof. univ. Cristian Troncotă. În perioada 2014-2015, a urmat studii postdoctorale la Academia Română, Institutul de Economie Mondială.

Vorbește fluent limba engleză. Are cunoștințe avansate de franceză și spaniolă și un nivel intermediar de studiu al limbilor germană și chineză.

S-a născut în 1980. Este căsătorită și are o fiică.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat