Dragnea: Nu am înțeles de ce Băsescu cere demisia lui Corlățean. MAE va lua toate măsurile pentru votul în diaspora

Dragnea: Nu am înțeles de ce Băsescu cere demisia lui Corlățean. MAE va lua toate măsurile pentru votul în diaspora

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat duminică, într-o conferință de presă la Oradea, că Ministerul de Externe va lua toate măsurile legale pentru buna desfășurare a votului în diaspora.

„Știu că Traian Băsescu a cerut demisia domnului ministru Corlățean. Nu am înțeles exact de ce îi cere demisia domnului ministru Corlățean. Premierul Victor Ponta a avut o discuție foarte clară la Ministerul de Externe. A spus că Ministerul de Externe trebuie și va lua toate măsurile pentru ca fiecare român din diaspora să poată să-și exercite dreptul de vot. Sunt absolut convins că Ministerul de Externe va lua toate măsurile în baza deciziilor, hotărârilor de la Biroul Electoral Central, pentru că BEC hotărăște care sunt regulile”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

„Noi am solicitat, în timpul zilei de duminică, la Biroul Electoral din străinătate, să încerce ca în BEC să se scoată obligativitatea completării acelei declarații în interiorul secției și să se poată completa afară. Din momentul acela s-a fluidizat, pentru că și noi eram interesați ca votul să decurgă mult mai bine. După ce BEC-ul a luat acea decizie, pe la ora patru-cinci după amiază, lucrurile au început să meargă mult mai bine. Și sunt sigur că vor lua toate deciziile organizatorice pentru acest lucru”, a mai spus Liviu Dragnea.