Dragnea: PSD va susține în continuare ca Victor Ponta să rămână prim-ministru, pentru că e important să rămânem la guvernare

Dragnea: PSD va susține în continuare ca Victor Ponta să rămână prim-ministru, pentru că e important să rămânem la guvernare
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea a declarat că la Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat se vor stabili măsurile  pentru organizarea Congresului care va avea loc în octombrie și se va discuta situația creată de trimiterea în judecată a lui Victor Ponta, informează Agerpres.

Președintele interimar al PSD a susținut că partidul se află într-o ”situație nedorită”, dar trebuie să rămână la guvernare pentru a-și pune în practică programul politic. Acesta a mai susținul că ar dori ca Ponta să „aibă capacitatea să treacă cu bine prin aceste momente foarte grele” și să știe că se poate bucura de susținerea colegilor săi de partid.

„Guvernul este condus și de iure și de facto de premierul Victor Ponta. Este o situație nedorită în care ne aflăm și noi ca partid și coaliția, dar, în primul rând, Victor Ponta. Va fi importantă decizia lui, dar pentru PSD este extrem de important să rămână la guvernare. (…) În Comitetul Executiv, care e convocat luni, vom discuta pe lângă măsurile de organizare pentru congres și situația actuală, pentru că este firesc să o discutăm acolo și cred că PSD va susține în continuare ca Victor Ponta să rămână prim-ministru, pentru că e important să rămânem la guvernare. (…) Va trebui să discutăm și în coaliție. (…) Sper ca astăzi sau mâine să pot vorbi cu premierul. (…) Eu nu întreb unde este, nu știu unde este și nu mă interesează foarte mult, e important să-și pună ordine în gânduri și să aibă capacitatea să treacă cu bine prin aceste momente foarte grele pentru el și să simtă, totuși, că de la partid are un suport. (…) Nu discutăm de variante de rezervă, nu discutăm de planuri bazate pe anumite ipoteze, ci în funcție de realitățile care vor fi. (…) Atât vă spun că PSD nu este un partid atât de mic care să poată fi luat prin suprindere”, a declarat Dragnea.

Acesta a mai susținut că solicitarea înaintată de liberali partidelor de a susține moțiunea de cenzură ”nu poate fi o solicitare serioasă”.