Dumitru Dobrev demisionează din USR după scandalul declanșat de Claudiu Năsui: E de neconceput ca partidul să promoveze turnători la Securitate, când bunicul meu a murit la Canal ca un câine

Dumitru Dobrev demisionează din USR după scandalul declanșat de Claudiu Năsui: E de neconceput ca partidul să promoveze turnători la Securitate, când bunicul meu a murit la Canal ca un câine
Foto: Dumitru Dobrev / Facebook

Dumitru Dobrev a anunțat că demisionează din USR după scandalul declanșat de încercarea lui Claudiu Năsui de a aduce în Ministerul Economiei o persoană acuzată de colaborare cu Securitatea. După criticile vehemente ce i-au fost aduse, Năsui a renunțat la numire, dar a avut întâi o ieșire arogantă în care a arătat că nu vede problema în această situație. „Mi se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca mea să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condițiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine”, a susținut Dobrev.

Dobrev pleacă din USR după scandalul declanșat de Năsui

„Mi se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca mea să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condițiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine (nici nu știm unde este îngropat, acasă s-a trimis, după ani, doar un certificat de deces) tot din cauza unei astfel de otrepe, care a turnat discuțiile avute cu el, în casă, despre „noua orânduire, Ana Pauker și Gheorghiu Dej”.

E ca și cum rudele Annei Frank, dacă ar mai exista vreuna în viață, ar găsi de cuviință să facă parte acum acum, în Olanda, din partidul lui Geert Wilders”, a scris Dumitru Dobrev, pe Facebook.

El a mai precizat că nu-și face speranțe că îi va cere cineva din partid socoteală lui Năsui: „În USR, socoteală dau doar „fraierii”. Niciodată Dan Barna, niciodată Cristian Ghinea, niciodată Claudiu Năsui”.

„Mă despart de un vis frumos pe care l-am avut noi, cei care ne-am bătut timp de un deceniu și jumătate pentru Roșia Montană, pentru patrimoniul Bucureștiului, pentru respectarea legii și a principiilor: acela că putem avea un partid parlamentar, ba chiar la guvernare, care să facă „politică altfel”, fără băieți/fete cu ochi albaștri, fără sinecuriști & pensionari la 42 de ani, fără incompetenți puși pe pile în funcții publice. Poate că va fi posibil cândva. Vom vedea”, a mai scris Dumitru Dobrev, pe rețeua socială.

Dumitru Dobrev îl reprezintă pe Vlad Teohari în instanță. Teohari cere daune de la USR după ce candidatura sa la parlamentare a fost invalidată

Dumitru Dobrev este avocatul care îl reprezintă în instanță pe Vlad Teohari, care a anunțat, la finele anului trecut, că va da în judecată USR și va cere daune materiale de 816.000 de lei deoarece candidatura sa la alegerile parlamentare a fost invalidată.

Acesta a precizat că el și avocatul său vor să-i responsabilizeze astfel pe liderii USR, dar și pe politicieni în general: „Dacă bunul simţ nu funcţionează, măcar justiţia să le arate liderilor politici că nu se pot comporta ca nişte satrapi. Nu vreau banii aceştia pentru mine. Dacă apelurile la decenţă şi justeţe morală nu au funcţionat, poate aceşti oameni vor realiza ce au făcut dacă vor fi sancţionaţi pecuniar”.

Dobrev precizase, la vremea respectivă, că a constatat „accelerata degradare a aplicării regulilor de transparenţă, a democraţiei interne şi a mecanismelor de promovare a meritocraţiei” în USR.