Dumnezeu, agent electoral: Candidații la alegerile locale invocă divinitatea pentru a strânge voturile enoriașilor

Dumnezeu, agent electoral: Candidații la alegerile locale invocă divinitatea pentru a strânge voturile enoriașilor

Orice ajutor este binevenit pentru candidații la alegerile locale din 5 iunie. Mai mult, aceștia spus că orice demers vor face în calitate de edil va fi pe placul Domnului.

Exemplele sunt multiple, arată România Liberă. Spre exemplu, Gabriela Firea le promite bucureștenilor că atunci Când voi fi primar general al Capitalei, peste foarte puţin timp, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu ajutorul bucureştenilor pe care sper să-i conving în această campanie electorală, capitala noastră va arăta cu totul diferit. Nu va mai fi atât de aglomerată, nu va mai fi atât de plină de mizerie, de poluare, de gropi”.

Candidatul ALDE la primăria secotorului 1, Laura Chiriac are certitudini a căror sursă nu poate fi dezvăluită: “Dumnezeu nu are nevoie de clădiri megalomanice. Cred căDumnezeu iubește lemnul și cred că ne iubește pe fiecare dintre noi”.

În același context, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj-Napoca, Mihai Seplecan, își anunță alegătorii că: „Nu mi-e frică de nimeni, doar de Dumnezeu”.

Candidatul liberal din Ludești, Dâmbovița, Matei Ion, are drept motto: „Nimic fără Dumnezeu”.

În schimb, candidatul la primăria Brașov, Cătălin Leonte, știe că “Dumnezeu nu îngăduie nici furtul, nici minciuna!”.

Certat cu legea și trimis de procurori în spatele gratiilor, Cătălin Cherecheș, edilul controversat al orașului Baia Mare, se conversează cu alegătorii cărora le cere să îl mai voteze o dată: “Am încredere în justiţia din România, dar în primul rând am încredere în voi, băimărenii mei, în Dumnezeu şi în mama”.

Vasile Liviu Mihăilă, candidat la Fălticeni, plusează și afirmă: ”Dumnezeu să se uite în inima mea şi dacă vede că iubesc oraşul Fălticeni, să ajung eu primar, iar dacă ceilalţi candidaţi iubesc mai mult Fălticeniul, să ajungă ei primari. Dar eu ştiu cât de mult iubesc Fălticeniul”.

Acestea sunt doar câteva dintre exemple. Pentru candidații la primării, consilii județene și consilii locale, Dumnezeu este un must have, ajungând un adevărat simbol electoral.

Ultima oră
23:56 - Cine este Evgheni Muraev, indicat de Marea Britanie drept posibil candidat al Rusiei pentru o schimbare de regim în Ucraina. Moscova, acuzată că vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev
23:25 - Amenințare falsă cu bombă într-un restaurant din centrul Ploieștiului. Bărbatul care alertase autoritățile a fost dus la sediul poliției
23:09 - Trei bărbați arestați după ce au intrat în casa unor dame de companie și au sustras bani și bunuri
22:44 - Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea la medicul de familie, soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare
22:17 - Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
21:46 - Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, spune directorul OMS pentru Europa: „Acest virus a surprins de mai multe ori, deci trebuie să fim foarte atenți”
21:12 - Nicușor Dan: Ar fi ieșit duminică la lucru mult mai mulți șoferi și vatmani dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat / Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, precum și iresponsabilitatea Gabrielei Firea
20:51 - Armen Sarkissian demisionează de la președinția Armeniei. Președintele țării, spune el, nu are prerogativele necesare pentru a influența politica în vremuri de criză
20:28 - O femeie a murit într-un accident violent pe E58. Mașina în care se afla a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a lovit un alt autoturism (FOTO)
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022