“Educați România, nu o pesedizați!” Scaunul ministrului Educaţiei SE CLATINĂ: “Aţi umilit profesorii fără jenă. Le-aţi arătat cine este jupânul”

“Educați România, nu o pesedizați!” Scaunul ministrului Educaţiei SE CLATINĂ: “Aţi umilit profesorii fără jenă. Le-aţi arătat cine este jupânul”

Deputaţii PNL au depus miercuri, în plenul Camerei, o moţiunesimplă prin care solicită demiterea titularului de la educație, ministrul Valentin Popa.

Intitulată „Educaţi România, nu o pesedizaţi!”, prin intermediul acestui document liberalii vor să tragă un semnal de alarmă asupra stării dezastruase a sistemului de învățământ.

„Această moţiune a venit ca răspuns la nepăsarea cu care este tratată şcoala românească. Există cel puţin două fapte care îi îngrijorează pe toţi angajaţii din educaţie şi nu numai: 1. întârzierile la plata salariilor şi 2. lipsa banilor care poate duce la demisii, comasări şi închideri de şcoli“, a arată iniţiatorii moţiunii simple la începutul documentului.

O problemă majoră pe care liberalii o semnalează vizează faptul că de două luni are loc întârzierea salariilor.

„De două luni de zile, salariile profesorilor întârzie la plată. Ştiţi foarte bine din ce cauză s-a întâmplat acest lucru: aţi descentralizat sistemul plăţii prin mai multă centralizare; acum nu se mai dau banii prin autorităţile locale, ci direct prin Minister. În luna ianuarie, profesorii au aşteptat salariile în data de 5 şi au venit după ziua de 15, iar luna aceasta, din cauza încurcăturilor fiscale şi a blocării programului contabil, EduSal, lefurile au fost procesate după data de 15. Sunt categorii de profesori care vor aştepta banii şi două săptămâni. Aţi umilit profesorii fără jenă. Le-aţi arătat ”cine este jupânul”! Bravo, PSD!“, arată documentul.

Mai mult, cei din PNL avertizează: „În acelaşi timp, există mari suspiciuni că banii pentru plata salariilor se vor termina după primele nouă luni din an. Adică, din toamnă, plata salariilor va fi pusă în pericol. Am primit tot mai multe semnale de la cadrele didactice că, din acest motiv, în inspectorate se caută soluţii disperate de a reduce costurile în fiecare şcoală prin comasări de clase, restructurări de posturi, generalizarea învăţământului simultan sau chiar desfiinţarea de şcoli“.

Urmăriți B1TV.ro și pe