Elena Udrea: Am semnalat colegilor din Guvernul Boc anumite nereguli la ANRP, dar au spus că mă înșel

Elena Udrea: Am semnalat colegilor din Guvernul Boc anumite nereguli la ANRP, dar au spus că mă înșel

Preşedintele PMP, Elena Udrea a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că în perioada când era în Guvernul Boc, le-a atras atenţia colegilor asupra unor nereguli la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Ea a spus că ”reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că se înşeală şi că lucrurile sunt ok”. ”În vremea când făceam parte din Guvernul Boc, am semnalat şi colegilor din partid şi instituţiilor, că se vorbeşte foarte mult despre faptul că acolo se întâmplă fapte de corupţie, legat de preşedinta ANRP. Erau lucruri pe care le auzisem”, a precizat Udrea.

”Se dovedeşte, după trei ani că am avut dreptate şi că acolo se întâmplau astfel de fapte de corupţie, că la nivelul conducerii instituţiei, lucrurile pe care eu le auzisem este foarte probabil a fi dovedite ca fiind adevărate. (..) Sunt dintre cei care au semnalat că ceea ce se întâmplă la ANRP este grav, este ilegal şi că ar trebui oprită această retrocedare de drepturi, în special către cei care aveau drepturi litigioase”, a mai spus Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Ea a menţionat că nu doreşte să spună numele acelor colegi cărora le-a semnalat situaţia de la ANRP.

”Vorbim de colegi din Guvernul Boc, nu le dau numele. (..) Am discutat cu ei, răspunsul fost că mă înşel şi că lucrurile acolo sunt în regulă”, a adăugat aceasta.

Întrebată de ce nu a semnalat aceste nereguli la Direcţia Naţională Anticorupţie, Elena Udrea spus că nu a sesizat DNA-ul pentru că ”nu era treaba ei”.

”Eu am avut semnale de la oameni, cetăţeni, persoane implicate, nu aveam date concrete, era un semnal clar pentru mine că acolo se întâmplau lucruri. La acea vreme nu a existat o confirmare a ceea ce eu am reclamat”, a afirmat Udrea, adăugând că a avut ”semnale din partea societăţii, din mediul de afaceri, din rândul angajaţilor”.

Udrea spune că a semnalat problemele de la ANRP încă din guvernarea Boc

Urmăriți B1TV.ro și pe