Elena Udrea: Candidatul dreptei la președinție are nevoie să beneficieze de sprijinul lui Traian Băsescu

Elena Udrea: Candidatul dreptei la președinție are nevoie să beneficieze de sprijinul lui Traian Băsescu
Foto: Ziardecluj.ro

Deputatul PDL Elena Udrea a enumerat, luni seară, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, calitățile unui candidat puternic al dreptei la prezidențiale, subliniind necesitatea ca acesta să beneficieze de sprijinul președintelui Băsescu.

”Cred că este prematur să discutăm numele. Din ce a spus președintele, eu am înțeles așa. Că dreapta românească, neunită și fragmentată fiind, nu reușește să indice candidatul, pe de o parte. Pe de altă parte, faptul că actualii lideri ai USL – că vorbim de Ponta sau Antonescu, căci nu știm care va candida, ambele variante sunt posibile – sunt de bătut chiar și de două femei, ceea ce zic eu că arată ideea că suntem într-un moment în care șansele sunt deschise pentru candidatul dreptei. Important este să găsim drumul, ca acest candidat unic al dreptei să beneficieze de sprijinul lui Traian Băsescu”, a declarat Udrea, întrebată dacă va candida la președinție în cadrul emisiunii ”Talk B1”. 

Deputatul PDL consideră că persoana care va candida în numele dreptei la prezidențiale trebuie să aibă ”notorietate, credibilitate”, să fie susținută de o construcție politică puternică, să își dorească să intre în competiție și să fi făcut ceva marcant în cariera sa.

Întrebată dacă România este pregătită pentru o femeie președinte, Udrea a spus că românii ”au demonstrat deja că votează femei, pentru că la votul uninominal, la Parlament sau la primărie, femeile au reușit să câștige scoruri foarte bune, chiar mai bune decât ale bărbaților”. 

”Cred că ar trebui să mergem cu o construcție unică, puternică, care să satisfacă așteptările electoratului nostru pentru că, deși USL-ul dezamăgește prin liderii săi, prin guvernare, totuși, nu scade în sondaje. Singurul care crește este Traian Băsescu, care sigur, are și o activitate susținută, fiind singura opoziție reală la Guvernul Ponta. Dar partidele de dreapte nu punctează. Asta pentru că electoratul de centru-dreapta sunt dezorientate”, a conchis Elena Udrea.

Elena Udrea, la Talk B1: Candidatul dreptei la prezidentiale are nevoie de sprijinul lui Basescu

Embed: