Elena Udrea a dezvăluit că un fost șef al SRI a vrut să candideze la prezidențiale: Nu a avut curajul să-i spună lui Traian Băsescu

Elena Udrea a dezvăluit că un fost șef al SRI a vrut să candideze la prezidențiale: Nu a avut curajul să-i spună lui Traian Băsescu

Elena Udrea a dezvăluit duminică, în cadrul emisiunii ”Controverse”, că fostul director al SRI; Geore Maior ar fi vrut să candideze la alegerile prezidențiale din 2014, însă nu a făcut acest lucru pentru că nu a avut curaj să-i spună fostului președinte Traian Băsescu.

„Domnul Maior a vrut să candideze la prezidenţiale. Personal, l-aş fi susţinut din partea PMP. Dar dânsul nu a avut curaj să-i spună domnului prreşedinte Traian Băsescu intenţia de a candida. Era normal să îi spună, fusese numit de acesta în fruntea SRI, nu a avut curaj să îi spună preşedintelui că vrea să candideze. (…) Din punctul meu de vedere, când nu aveam o soluţie de candidat din partea PMP, eu aş fi agreat să-l susţinem pe Maior pentru că, în opinia mea, greşită zic eu acum, fusese om politic”,a declarat Elena Udrea.

Aceasta a mai precizat că, probabil, Traian Băsescu nu ar fi fost de acord cu candidatura lui George Maior.

„Opinia tranşantă a preşedintelui a fost mereu că cei care au condus serviciile de informaţii interne nu au ce căuta în politică. Deţin prea multe informaţii despre adversarii lor politici încât jocul să fie corect. De aceea, nu a agreat nici să-l numească prim-ministru, ceea ce l-a supărat la vremea respectivă pe domnul Maior şi probabil că şi dacă i-ar fi spus Maior de intenţia de a candida, probabil Traian Băsescu nu ar fi fost de acord”,a mai spus Elena Udrea.