Elena Udrea îi vede pe Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu drept posibili candidați ai dreptei la prezidențiale

Elena Udrea îi vede pe Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu drept posibili candidați ai dreptei la prezidențiale

Deputatul PDL Elena Udrea i-a nominalizat, miercuri, în cadrul emisiunii ”Evenimentul Zilei” de pe B1 TV, pe Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu drept posibili candidațui ai dreptei la alegerile prezidențiale din 2014. 

”Nici nu am demarat campania internă de desemnarea a unui candidat în PDL. Cred că mai important decât să spunem cine va candida din partea PDL este să facem din candidatul nostru un candidat al întregii drepte românești. Să vedem dacă putem să îi punem în spate și să îl avem ca partener în aceste alegeri pe Traian Băsescu, liderul politic care nu a pierdut nicio alegere niciodată și să îl putem desemna pe cel care poate să ducă bătălia cu Ponta și Antonescu. Avem posibilitatea să candidăm cu Mihai Răzvan Ungureanu din partea dreptei, cu Emil Boc din partea PDL. Dacă ne uităm pe sondaje și pe potențial, faptul că se schimbă percepția asupra guernării Boc, el a fost cel mai demonizat, dacă este evident că va puncta și cel mai mult, el a tras cel mai mult ca imagine”, a declarat deputatul democrat liberal.

Elena Udrea spune că ar miza mai degrabă pe Emil Boc, precizând însă că oricare ar fi candidatul, acesta trebuie să vrea să se bată pentru funcție și să nu dea înapoi.

”Dacă doamna Macovei va dori să candideze, eu cred că va putea să facă un exercițiu, să încerce să candideze independent la europarlamentare. Dacă vrei să iei 50% plus unu în decembrie, cred că poți să iei 3% în iunie. Poate fi vorba și de doamna Macovei, dar la dânsa este mai simplu pentru că are această oportunitate, să încerce să ia voturile încă din iunie”, a completat Udrea, vorbind despre posibilitatea candidaturii Monicăi Macovei. 

Întrebată dacă ea dorește să candideze, Udrea a replicat că se bucură ”că există această discuție, despre faptul că o femeie poate să candideze în 2014 la președinția României”.

”Am depășit deci, suntem la un alt nivel de înțelegere și acceptare. Orice politician care vrea să facă carieră se gândește să candideze la un moment dat la președinție ca fiind cel mai înalt obiectiv la care poți ținti. Dacă mai și câștigi, cu atât mai bine.  Da, într-o zi, în carieră, mă gândesc că voi candida la președinție”, a conchis Udrea.

Udrea: Boc si Ungureanu, posibili candidati ai dreptei la prezidentiale

Embed: