Elena Udrea recunoaște: "În realitate, în România, fiecare fură cât poate"

Elena Udrea recunoaște: "În realitate, în România, fiecare fură cât poate"

Fosta blondă de la Cotroceni, Elena Udrea, a vorbit despre faptele despre care o denunță DNA, jurând că nu este vinovată de ele, potrivit stiripesurse.ro.

"Oamenii împart gravitatea faptelor în funcție de percepția pe care o au ei asupra sumelor. Dacă cineva a furat o găină, evident nu li se pare la fel de grav. Ei nu vor să vadă arestați pe cei care au furat puțin. Ei vor să vadă arestați pe cei care au furat mult. Eu găsesc justificat acest punct de vedere și această atitudine, pe de altă parte ea ascunde o mare ipocrizie: în realitate, în România, fiecare fură cât poate! Deci șpaga este generalizată în România și cine fură o găină să fiți convins că, dacă ar putea, ar fura un miliona de euro", a declarat Udrea.

"Eu cred că se justifică situația aceasta printr-o mentalitate greșită pe care o avem. O mentalitate care face ca pe de o parte poporul să fie tolerant față de cei care fură, dacă se împarte cu cetățenii, pe de altă parte oricine își dorește să fie în situația de a câștiga ceva, chiar și în mod ilegal. Și cred că această mentalitate s-a construit în timpul comunismului când fiecare fura de la locul de muncă", a explicat deputata la Digi24.