Emil Boc: Acţiunile USL reprezintă un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei

Emil Boc: Acţiunile USL reprezintă un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei
Foto: gov.ro

Fostul lider al PDL Emil Boc consideră acţiunile USL „un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei” prin faptul că se încearcă suprimarea funcţionării unor instituţii şi controlul total al nominalizărilor pentru viitoarele poziţii de procuror general şi procuror şef al DNA.

Acţiunile de marţi ale USL reprezintă un atac barbar şi nemaiîntâlnit la adresa democraţiei prin faptul că se încearcă suprimarea funcţionării unor instituţii şi transformarea altora în jucării ale unora sau altora. Se urmăreşte cu orice preţ controlul total al nominalizărilor pentru viitoarele poziţii de procuror general şi procuror şef al DNA. Miza jocului de acum este controlul total politic al nominalizărilor pentru Parchet şi DNA. Nu este exclusă procedura de suspendare a preşedintelui pentru că ultima barieră a actualei puteri de a politiza nominalizările în justiţie ţine de preşedinte„, a spus, miercuri, fostul preşedinte al PDL Emil Boc, potrivit Mediafax.

În opinia lui Boc, prin mutarea de marți, privind schimbarea Avocatului Poporului, USL s-a asigurat că deciziile guvernamentale favorabile puterii nu vor mai fi atacate la CCR.

Schimbarea Avocatului Poporului s-a făcut pur arbitrar, fără să existe o încălcare a Constituţiei şi a legilor în vigoare. Numind un om din aria de interes a PSD, acesta este un garant că nu va ataca la CCR eventualele ordonanţe de urgenţă pe care Guvernul le va da, legate de suspendarea preşedintelui sau legea uninominalului. Aceste lucruri se văd de la mare distanţă„, a spus Boc.

Emil Boc a susţinut că fostul preşedinte al Senatului Vasile Blaga, succesorul său la şefia PDL, a acţionat corect şi a atacat la CCR o procedură care a încălcat şi Constituţia, şi Regulamentul Senatului.

Scrie negru pe alb în regulament că numai grupul care te-a propus te poate revoca. Noi cât am fost la guvernare nu am încălcat Constituţia, deşi Mircea Geoană a fost preşedintele Senatului cu majoritate PDL, UDMR, minorităţi şi UNPR, dar nu am procedat la maniera arbitrară şi abuzivă la schimbarea preşedintelui Senatului. Nici când Avocatul Poporului a câştigat la CCR în urma unei sesizări împotriva Guvernului nu am mers să desfiinţez CCR sau să schimb Avocatul Poporului. Dacă aveam o asemenea mentalitate dictatorială puteam să trecem şi noi la desfiinţarea unor instituţii ale statului care au dat decizii împotriva noastră. Dimpotrivă, le-am respectat„, a mai  afirmat Boc.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)