Emil Boc: Sunt pe punctul unei noi asumări, nu a demisiei

Emil Boc: Sunt pe punctul unei noi asumări, nu a demisiei
Foto: gov.ro

Premierul Emil Boc a declarat, marți, într-un interviu la Realitatea TV că este aproape de o nouă asumarea a răspunderii, nu de o demisie.

Oficialul spune că nu a primit nicio cerere din partea președintelui Traian Băsescu privind demisia din fruntea guvernului.

Acesta consideră fiecare zi drept o nouă luptă pentru a scoate România din recesiune și crede că oricine ar fi fost în locul său ar fi aplicat aceleași măsuri doar că „unii nu au curajul să recunoască asta”.

Emil Boc a declarat că demisia sa depinde de majoritatea pe care o are precum și de susținerea publică. „În acest moment avem majoritate și sper să rămână așa”, spune Boc referitor la majoritatea din Parlament astfel lăsând să se înțeleagă că scaunul său nu se clatină.

În ceea ce privește declarațiile lui Băsescu despre un eventual premier independent, Boc a spus că „e dreptul președintelui să discute despre acest aspect”.

Viziunea lui Boc asupra legii plafonării salariilor din educație

Premierul a vorbit și despre recenta lege a plafonării salariilor profesorilor asupra căreia Guvernul plănuiește să își asume răspunderea.

„România nu are 500 de milioane de euro să suporte majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, economia nu poate acoperi o asemenea majorare”, susține Boc.

Acesta s-a declarat „pentru” majorarea salariilor profesorilor și medicilor chiar și „de două ori” însă a precizat că România nu dispune de resursele necesare. „În 2008 s-au dat salarii fără acoperire. Dacă atunci nu s-a putut, cum să se poată acum”, întreabă premierul.