Eugen Nicolăescu: Parlamentul trebuie să decidă legitimitatea cu care un referendum este validat sau nu

Eugen Nicolăescu: Parlamentul trebuie să decidă legitimitatea cu care un referendum este validat sau nu

Vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, vineri, că Parlamentul trebuie să decidă legitimitatea cu care un referendum este validat sau nu. Liderul PNL i-a cerut lui Traian Băsescu să spună dacă va demisiona în cazul în care va fi „înfrânt” de români, indiferent de rata de participare la vot.

„Cred că Parlamentul este cel care trebuie să decidă legitimitatea cu care un referendum este validat sau nu”, a spus Nicolăescu.

Liderul PNL a declarat că Parlamentul va respecta „practica europeană în materie, toată legislația română, pornind de la Constituție”, precizând că așteaptă decizia lui Crin Antonescu de trimitere sau nu a legii în Parlament.

La nivelul USL se discută despre o anumită oportunitate politică în ceea ce se numește succint pragul electoral pentru referendum. Noi, USL, avem toată dorința de a pune în acord legea referendumului cu recomandările Curții Constituționale și ale comisiei de la Veneția„, a declarat Nicolăescu într-o conferință de presă, precizând că există două hotărâri ale CCR, din 2007 și 2013, care sunt „complet contradictorii”.

Totodată, Eugen Nicolăescu i-a cerut președintelui suspendat să spună dacă „își va da demisia în cazul în care va fi înfrânt la referendum, indiferent de scor și indiferent de participarea românilor la acest referendum”.

Eugen Nicolăescu, despre referendum

Embed: " />