Eugen Nicolăescu: USL va asigura cvorumul pentru a evita presiunile externe asupra României

Eugen Nicolăescu: USL va asigura cvorumul pentru a evita presiunile externe asupra României

UPDATE 17:05: Eugen Nicolăescu a anunțat, la finalul celor 30 de minute de discuții, că o parte din membrii USL vor asigura cvorumul în plenul Parlamentului. ”O nuanțare a poziției unor colegi face posibilă participare unora dintre ei. N-a fost o decizie ușoară, unii dintre ei au mers pe o altă abordare” a anunțat Nicolăescu.

Nicolăescu a spus că este vorba de o flexibilizare a poziției unor membri USL.

”Presiunile externe care ar putea să fie asupra României ar putea să încurce activitatea Guvernului. Ar putea să fie o criză mai puternică, și până la urmă cei care ar avea de suferit ar fi tot cetățenii” a spus deputatul, anunțând că el personal nu va fi prezent.

Politicianul a precizat că USL va trimite o scrisoare către CCR pentru a-i semnala abuzul de poziție.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a cerut luni, în pauza ședinței de plen a Parlamentului, încă o pauză de 30 de minute pentru discuții, în condițiile în care ședința începuse deja cu o pauză din cauza boicotului USL (Detalii AICI).

Ulterior, Nicolăescu a declarat că se încearcă, în pauza respectivă, convingerea unor membri USL să participe totuși la ședință, pentru ca aceasta să se încheie.

Am încercat să le explicăm colegilor noștri că dorința președintelui interimat Crin Antonescu și a prim-ministrului Victor Ponta este ca astăzi să se soluționeze, prin citirea în plenul Parlamentului, a hotărârii CCR și să putem merge mai departe. Colegii noștri au fost intransigenți” a spus Nicolăescu.

Eu cred că mai există o oarecare doză de negociere de discuție și vom încerca în această pauză să-i convingem pe o parte dintre ei să asigure cvorumul astfel încât ședința să se încheie” a mai spus el.

Nicolăescu: Vom încerca să-i convingem pe o parte dintre colegi să asigure cvorumul

Embed: " />
Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative