Teodorovici reacționează la acuzația că Guvernul pregătește concedieri și tăierea salariilor în sectorul public: Avem bani, dar dacă sunt cheltuieli care pot fi ajustate, de ce să nu se facă acest lucru? (VIDEO)

Teodorovici reacționează la acuzația că Guvernul pregătește concedieri și tăierea salariilor în sectorul public: Avem bani, dar dacă sunt cheltuieli care pot fi ajustate, de ce să nu se facă acest lucru? (VIDEO)
Sursă foto: Facebook / Eugen Teodorovici

Cineva încearcă într-un mod jalnic să aducă această discuție pe tapet – așa a reacționat Eugen Teodorovici, întrebat dacă Ministerul Finanțelor a trimis tuturor instituțiilor publice o notificare prin care cere, în mod expres, ”reducerea numărului de angajați și/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale”. Informația a fost dezvăluită de senatorul USR Vlad Alexandrescu. Acesta a și postat pe Facebook capturi din document. (Detalii AICI)

Eugen Teodorovici insistă că mai sunt bani la buget, iar instituțiilor li s-a cerut să-și analizeze cheltuielile deoarece ”dacă sunt cheltuieli publice care pot fi ajustate în mod logic, de ce să nu se facă acest lucru? ”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Aici încerc să dau un răspuns celor care încearcă să insinueze, mai ales celor care nu știau cum să ia mai mulți bani de la stat – nu are sens să le dau numele că ar fi o pierdere de timp.

Ministerul a spus că sunt niște limite până la finele anului, iar fiecare minister, agenție, orice structură trebuie să facă o analiză și dacă sunt astfel de cheltuieli să și le adapteze corespunzător. Nu înseamnă că această solicitare s-a făcut pentru că până la finele anului nu mai sunt bani.

Nu vreți să facem trimitere la discuția din prima parte a anului? Că a fost deja discuția publică și acum cineva încearcă să încălzească o discuție care a fost deja în prima parte a anului, cineva încearcă într-un mod jalnic să aducă această discuție pe tapet.

Până la finele anului sunt bani și pentru ce ne-am angajat în investiții, pensii, salarii. Dacă sunt cheltuieli publice care pot fi ajustate în mod logic, de ce să nu se facă acest lucru?”, a declarat Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă există vreun document care să facă referire la reduceri de personal în instituții, ministrul Finanțelor a negat categoric: ”nu e niciunul, nu știu de unde se scoate acest lucru!”.