Propunere ȘOC a ministrului „Discotecă”: LIMITAREA DREPTULUI românilor de a munci în străinătate. ”Poate e mai RESTRICTIVĂ măsura, dar ASTA E!” (VIDEO)

Propunere ȘOC a ministrului Discotecă: LIMITAREA DREPTULUI românilor de a munci în străinătate. ''Poate e mai RESTRICTIVĂ măsura, dar ASTA E!'' (VIDEO)

Ministrul de Finanţe intenționează să limiteze dreptul românilor de a munci în străinătate. Mai precis, Eugen Teodorovici vreaca românii care lucrează în afara granițelor să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să îşi caute de muncă în altă ţară. El și-a argumentat planul susținând că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată aşa că ar trebui limitat dreptul de a lucra.

“Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştrii de finanţe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europa din fel de fel de condiţii, în afară”, a declarat ministrul Finanţelor, citat de HotNews.

Teodorovici a spus că un român care muncește în străinătate ar trebui să aibă dreptul să lucreze într-o țară maxim 5 ani, apoi să plece în altă parte: ”Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.