Eugen Tomac: Bilanțul guvernării USL, cel mai întunecat de după 1989. Ponta să demisioneze imediat

Eugen Tomac: Bilanțul guvernării USL, cel mai întunecat de după 1989. Ponta să demisioneze imediat
Foto: b1.ro

Preşedintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, susţine că bilanţul celor 68 de săptămâni de guvernare USL este „cel mai întunecat cunoscut de vreun Guvern al României de după 1989”.

Din acest motiv, Tomac cere „demisia imediată a prim-ministrului Victor Ponta”, relatează Mediafax.

„Astăzi se împlinesc 68 de săptămâni de guvernare USL cu Victor Ponta în rol de dirijor. Din păcate pentru români, bilanţul celor 68 de săptămâni este cel mai întunecat cunoscut de vreun Guvern al României de după 1989”, susţine Tomac.

Liderul PMP precizează că 12 miniştri „au părăsit cabinetul «cel mai cinstit şi profesionist»”, din motive de „incompetenţă, plagiat, incompatibilitate şi condamnare penală”.

În bilanţul guvernării Tomac include şi „o tentativă de lovitură de stat eşuată, care a costat România peste 3 miliarde de euro”, „ratarea obiectivului naţional de aderare a României la spaţiul Schengen”, „o privatizare ratată, este vorba de Oltchim, şi una dubioasă, CFR Marfă, pe cale să eşueze şi ea”, „distrugerea Institutului Cultural Român prin numirea şi păstrarea în funcţie timp de mai multe luni a unei sinistre figuri: Andrei Marga”, „creşterea evaziunii fiscale în primul semestru al anului 2013 (minus 713 milioane de lei)”.

Tags: