Eugen Tomac, despre imaginile cu Marcel Ciolacu la restaurant: PSD a sărbătorit alegerea lui Iordache. Mesajul transmis de liderul PSD este unul foarte prost

Eugen Tomac, despre imaginile cu Marcel Ciolacu la restaurant: PSD a sărbătorit alegerea lui Iordache. Mesajul transmis de liderul PSD este unul foarte prost
Foto: facebook.com/tomaceugen

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a comentat, într-un mesaj pe Facebook, faptul că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins, la sfârșitul săptămânii trecute într-un restaurant din Buzău, la o masă la care se aflau încă 11 persoane, printre care și fostul premier Mihai Tudose. ”PSD a sărbătorit alegerea lui Iordache”, a scris Tomac pe rețeaua socială, referindu-se a proaspăta alegere a lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ. Șeful PMP a mai precizat că mai ales în actualul contex epidemiologic, ”politicienii au obligația să dea doavada de mai multă responsabilitate și solidaritate”.

Eugen Tomac: Într-un moment de euforie totală după alegerea pe viața a lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, PSD a decis să marcheze victoria într-un restaurant

”PSD a sărbătorit alegerea lui Iordache

Fiind probabil într-un moment de euforie totală după alegerea pe viața a lui Iordache în fruntea Consiliului Legislativ, conducere PSD a decis să marcheze victoria într-un restaurant, deși acest lucru este ilegal in aceste zile negre de pandemie.

Mesajul transmis de liderul PSD este unul foarte prost pentru ca vine la doar o zi în care Marcel Ciolacu ne invita pe toți să semnăm un pact pentru sănătate.

În această perioada în care nu avem medicamente, în care milioane de români nu se simt în siguranță, când milioane de elevi nu pot merge la școală, când tot mai mulți antreprenori își văd ruinate afacerile dezvoltate cu grija ani la rând, când sute de mii de români nu mai știu dacă mâine vor avea un loc de muncă, politicienii au obligația să dea doavada de mai multă responsabilitate și solidaritate cu națiunea.

De aceea, îndemnul meu este să nu mai încalce nimeni legea, să ne concentrăm energia pe soluții pentru a salva locurile de muncă și a combate pandemia”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Eugen Tomac, despre imaginile cu Marcel Ciolacu la restaurant: PSD a sărbătorit alegerea lui Iordache. Mesajul transmis de liderul PSD este unul foarte prost

Marcel Ciolacu, amendat după apariția imaginilor din restaurant

Marcel Ciolacu s-a ales cu o amendă de 1.250 de lei după ce imaginile de la restaurantul la care a luat masa au apărut în spațiul public. În total, polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de 21.000 de lei în acest caz.

”Cuantumul celor 11 sancțiuni contravenționale aplicate se ridică la 21.000 de lei. Fac precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, operatorii economici având voie să desfășoare activități, cu respectarea măsurilor sanitare, iar sancțiunile contravenționale aplicate persoanelor care au participat la acea masă au fost pentru nerespectarea prevederilor legale din Legea 55 / 2020 în ceea ce privește participarea la o singură masă a mai multe persoane, respectiv mai mult de 6 persoane”, a anunțat comisarul de poliție Georgian Drăgan, duminică.

După apariția imaginilor, Marcel Ciolacu a precizat că va plăti amenda și l-a acuzat pe premierul Ludovic Orban că ar folosi organele legii în scopuri politice.

„Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute”, a precizat Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.