Eugen Tomac: Pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt. PMP a depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea lor

Eugen Tomac: Pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt. PMP a depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea lor
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Eugen Tomac, președintele PMP, a susținut că pensiile speciale pentru politcieni reprezintă un furt și o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România. Acesta a precizat că singurii care merită pensii speciale sunt militarii și foștii deținuți politici. Prin urmare, Partidul Mișcarea Populară a depus în Parlament un proiect de lege privind eliminarea acestui tip de pensie.

Eugen Tomac: Pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt și o insultă

Joi, într-o postare pe Facebook, liderul PMP a afirmat că politicienii nu ar trebui să primească pensii speciale deoarece ei ar trebui să se implice din patriotism, nu pentru a obține diverse privilegii.

Eugen Tomac a mai susținut că încă din ziua în care Parlamentul a votat legea pensiilor speciale, el a susținut că nu vrea să primească.

„În ziua în care în Parlamentul României, la propunerea PSD, a fost votată legea prin care au fost create pensiile speciale pentru parlamentari, am spus răspicat de la tribuna Parlamentului, cerând sa fie consemnat în procesul verbal și publicat în monitorul oficial, că renunț la pensia specială pe care o consider un furt.

Pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt și o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România.

Nimeni nu ne-a obligat să ne implicăm în politică, nimeni nu ne obligă să candidăm, politicienii nu trebuie să aibă privilegii, politica trebuie făcută din patriotism”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Acesta a mai precizat că PMP a depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale: „Noi considerăm că singuri cetățeni care merită pensiile speciale sunt militarii care și-au riscat viața în activitatea lor, în numele statului român, precum și foștii deținuți politici. De aceea, PMP a depus în Parlament un proiect de lege privind eliminarea tuturor pensiilor speciale și vom lupta pentru acest obiectiv”.

PMP susține reducerea numărului de parlamentari la 300

Un alt proiect intens promovat de Partidul Mișcarea Populară ține de reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum au votat românii la referendumul din 2009.

„Nicio țară din lume nu a ignorat vreun referendum, doar în România politicienii își permit să acționeze cu un asemenea dispreț față de voința cetățenilor.

PMP este singurul partid politic care a depus în Parlament de două ori o inițitivă legislativă prin care solicitam reducerea numărului de parlamentari, lucru așteptat de peste 20 de milioane de cetățeni români. (…)

Din păcate, legea este în așteptare pe ordinea de zi a Camerei Deputaților de mai bine de un an și niciun partid nu a dorit să dea votul final în plenul Camerei pentru proiectul pe care l-am inițiat”, a reproșat Eugen Tomac, într-o altă postare pe Facebook.