Eugen Tomac: „UE și statele membre trebuie să creeze un fond special pentru gestionarea crizei refugiaților ucraineni”

Eugen Tomac: UE și statele membre trebuie să creeze un fond special pentru gestionarea crizei refugiaților ucraineni
Foto: Facebook @ Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomaca declarat sâmbătă seara în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin că UE și statele membre ar trebui să creeze un fond special pentru gestionarea crizei refugiaților ucraineni, având în vedere că războiul din Ucraina se va prelungi.

“Faptul că în ultimele trei luni de zile pe teritoriul României au trecut aproape 1 milion de refugiați din Ucraina, autoritățile au gestionat cu foarte multă responsabilitate acest flux de populație plecată din calea războiului, e un lucru pe care toată lumea l-a apreciat de la soția președintelui SUA până la cei mai importanți oficiali europeni.

Pentru asta am primit de la UE 450 de milioane de euro, să le asigurăm cazare, hrană și să creăm chiar locuri de muncă. La nivel european aceste probleme există în toate statele, inclusiv cele mai dezvoltate. Ceea ce trebuie să facă UE și statele membre să creeze un fond pentru refugiați. Din păcate războiul nu se va încheia foarte curând așa cum ne dorim cu toții. Până atunci trebuie să gestionăm cu responsabilitate fiecare caz”, a spus Eugen Tomac.

Urmăriți B1TV.ro și pe