Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă: ‘Autoritățile trebuie să acționeze ferm împotriva grupărilor interlope. Ceea ce s-a întâmplat la Săcele sau Rahova ne arată o revenire a unui tip de infracționalitate specific anilor `90’

Europarlamentarul PNL, Gheorghe Falcă: 'Autoritățile trebuie să acționeze ferm împotriva grupărilor interlope. Ceea ce s-a întâmplat la Săcele sau Rahova ne arată o revenire a unui tip de infracționalitate specific anilor `90'

După scandalurile interlopilor care au avut loc în zilele sărbătoririi Paștelui, precum cele din Săcele, Hunedoara și Rahova, reîntorc români la începutul anilor ‘90, este de părere europarlamentarul Gheorghe Falcă, fost primar al municipiului Arad.

Evenimentele din ultimele zile ne arată o revenire a unui tip de infracționalitate specific anilor `90

Potrivit acestuia, grupările infracționate din primii ani de după Revoluție era de cele mai multe ori în strânsă legătură cu instituții ale statului care aveau de fapt menirea legală să lupte împotriva lor.

Eurdeputatul român spune că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile în țara noastră arată la fel ca acum 30 de ani. El este de părere că interlopilor care erau deja în țară li s-au adăugat conaționalii rău intenționați care au fost plecați în occident, astfel că vigilența autorităților trebuie să rămână sporită, iar forțele de ordine să reacționeze prompt.

„În ultimele săptămâni, infractorilor din România li s-au adăugat membri ai unor grupări extrem de periculoase care acționau în țări din Uniunea Europeană, ceea ce face să avem în prezent un potențial cocktail infracțional uriaș. Acești oameni vor testa în săptămânile următoare vigilența dar mai ales forța statului român și a instituțiilor care se ocupă cu combaterea infracționalității”, atenționează liderul liberal.

Statul român trebuie să transmită un mesaj ferm românilor cetați cu legea

Europarlamentarul liberal crede că statul român trebuie să trimită încă de la început mesajul ferm că nu vom accepta niciun fel de derapaj, că nu vor fi acceptate violențe.

„Dacă statul român va acționa ferm împotriva acestor persoane cu comportament violent va da un puternic semnal de alarmă tuturor celor care cred că România este un sat fără câini”, spune acesta.

Dacă în schimb statul român va arăta cele mai mici vulnerabilități în lupta cu grupările interlope , atunci infracțiunile ar putea crește, adaugă Falcă.

Singura soluție pentru protejarea vieții și integrității românilor este, potrivit acestuia, să arătăm toleranță zero față de orice activitate infracțională.

Cinci persoane au fost arestate după scandalul din ziua de Paști din cartirul Rahova

Amintim că cinci persoane au fost arestate preventiv în urma scandalului care a avut loc, în seara zilei de duminică, în cartierulRahovadin Capitală. Este vorba despre Vasile Badea alias Spartacus Idolu Fetelor, Lider Nicușor, Constantin Gigi alias Lider Gigi, Ștefan Stângaciu și Antonio Dincă.

Jandarmii au intervenit după ce mai mulți indivizi au atacat echipajele Poliției venite să oprească o petrecere care avea loc în plină stradă, în ciuda restricțiilor impuse de autorități în contextul stării de urgență generate de coronavirus. Totul s-a terminat însă cu focuri de armă.

Arestări și în urma scandalului din Săcele

Nu doar în București au ieșit scandalagii în stradă. Probleme au fost și la Săcele, în județul Brașov, unde mai multe persoane s-au atăcat cu furci și topoare. Opt persoane implicate în violențe își vor petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

Scandal cu zeci de polițiști și jandarmi, la Bărbulești

Un nou scandal la care a fost nevoie de intervenția a zeci de polițiști și jandarmi a avut loc la Bărbulești, în Ialomița.

După a pornit după ce un șofer prins fără permis a fugit și s-a ascuns într-o curte. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru că a refuzat să legitimeze, dar a fost nevoie de intervenția mai multor oameni ai legii, pentru că romii în curtea cărora s-a refugiat șoferul fugar au devenit violenți.