Contestatarii lui Dragnea din PSD ar putea fi excluşi. Florin Iordache: „Mai bine ne despărțim decât să continuăm scandalul”

Contestatarii lui Dragnea din PSD ar putea fi excluşi. Florin Iordache: Mai bine ne despărțim decât să continuăm scandalul

Se anunţă o şedinţă extrem de tensionată luni la PSD! Florin Iordache este primul lider important al formaţiunii care a vorbit deschis despre o posibilă excludere din PSD a celor care îl contestă pe Liviu Dragnea.

„Eu m-am săturat să discutăm la televizor de reacțiile unor colegi. Dvs vedeți că opoziția nu prea există și noi le dăm subiecte de dezbatere”, a acuzat Florin Iordache.

„Fără îndoială trebuie avut o discuție și o clarificare. Adică dacă avem dispute. E anormal ca o serie de colegi să iasă în spațiul public, să critice, să nu fie de acord cu puncte de vedere ale Guvernului, ale partidului. Trebuie să stăm acolo să analizăm. E contraproductiv să criticăm la televizor și să nu ne clarificăm în interior”, a continuat Iordache.

Se va discuta despre sancţiuni în CEx-ul de luni, susţine Iordache, care chiar afirmă că mai bine au loc excluderi decât să continue scandalul.

„Fără îndoială trebuie avut o discuție și o clarificare. Adică dacă avem dispute. E anormal ca o serie de colegi să iasă în spațiul public, să critice, să nu fie de acord cu puncte de vedere ale Guvernului, ale partidului. Trebuie să stăm acolo să analizăm. E contraproductiv să criticăm la televizor și să nu ne clarificăm în interior”, a precizat Iordache la un post de televiziune.

Adrian Ţuţuianu este unul din numele vizate în mod special de sancţiuni în CEx-ul de luni. Deşi a precizat că nu ştie cum ar vota dacă se va propune excluderea acestuia, Iordache s-a arătat extrem de deranjat de înregistările cu vicepreşedintele PSD care au apărut în spaţiul public.

„Pe mine m-a deranjat modul cum și-a permis domnul Țuțuianu să critice anumiți colegi. La partid nu a avut astfel de poziții, și iată facem deliciul presei cu acele subiecte de can can. Nu știu dacă aș vota (excluderea lui Țuțuianu – n.r.), haideți să vedem argumentele. Ar trebui să spună domnul Țuțuianu de ce a ieșit în spațiul public și și-a criticat colegii. A ieși în spațiul public și a critica colegii nu cred că este fair-play. Sunt vreo 65 de colegi care vor participa la CEx, fără îndoială va participa și el”, a mai declarat Florin Iordache.

Liderii PSD se vor reuni luni în şedinţa de Comitet Executiv Naţional începând cu ora 12:00 la Parlament. Deşi Liviu Dragnea s-a rezumat în a spune că şedinţa are ca obiectiv stabilirea candidaţilor pentru CNA şi ASF, rolul principal al acesteia va fi discutarea conflictului intern din partid. (Detalii AICI)