EXCLUSIV// Demisii în bloc la USR Iași, după scandalul dispariției cotizațiilor

EXCLUSIV// Demisii în bloc la USR Iași, după scandalul dispariției cotizațiilor
Foto: Facebook

EXCLUSIV// Scandalul din filiala USR Rediu, din județul Iași, ia amploare. Mai mulți membri au decis să părăsească partidul condus de Dan Barna, nemulțumiți fiind de sprijinul pe care deputata USR Iași Cosette Chichirău i-l acordă șefului local al acestei formațiuni,Sebastian Baciu.

Ei și-au dat demisia printr-o scrisoare deschisă, trimisă în exclusivitate siteului B1.ro. Retragerea lor din partid areefect imediat. Iată scrisoarea revoltaților din USR Rediu.

Scandal uriaș cu acuzații de delapidare

Reamintim căliderul organizației locale Rediu, Sebastian Baciu a fost acuzat de membrii de partid că a fugit cu banii strânși din cotizații. Acesta s-a ales cu o plângere penală pentru delapidare, în urma unui eveniment organizat în localitate, la care nu ar fi participat nicio persoană. Un membru USR Rediu a relatat pentru B1.ro cum a început scandalul, din care liderul local a ieșit până la urmă basma curată folosind chitanțe antedatate.

“În anul 2018, Sebastian Baciu, în calitate de președinte al filialei USR Rediu, una dintre cele mai mari și apropiate de Iași, deci cu o miză importantă din punct de vedere electoral, a organizat pentru a se face cunoscut în comună, un eveniment. Unii dintre membrii filialei au contribuit cu bani: 100 de lei, 200 de lei…conducerea de regulă, a contribuit cu mai mult.

S-a făcut evenimentul pe terenul unuia dintre membrii. Nu s-a prezentat nicio persoană. Înainte de eveniment o colegă de-a noastră a cumpărat niște alimente pe care să le oferim copiilor sau oamenilor care vor fi prezenți la eveniment. Nu afost prezentnimeni, alimentele au dispărut.

Într-o săptămână sau două am cerut și în scris și verbal, lui Baciu, prietenește, pentru că noi nu suspectam ce tăvălug urmează să vină, să ne prezinte situația cu cheltuielile de la eveniment. Din momentul ăla nu l-am mai văzut vreo trei luni pe Baciu la față sau să răspundă la vreo întrebare”.

Cosette Chichirău: „E o minciună”

Contactată de B1.RO, Cosette Chichirău, deputat USR, și președinte al organizațieiUSRIași, a negat toate acuzațiile referitoare la Sebastian Baciu:“Este o minciună reîncălzită de anul trecut. Minciuna este promovată de un om de bază al PNL-ului și un om de bază al lui Chirica”.

Ea a precizat că toate aceste acuzații “sunt complet nefondate. Este promovată acuzația de fiul prim-vice-președintelui PNL Suceava, mâna dreaptă a lui Flutur și de către Ramona Racoveanu, care lucrează în Primărie la Chirica. Aceste persoane promovează aceste minciuni din octombrie, noiembrie anul trecut. S-au gândit să reîncălzească aceeași ciorbă mincinoasă. Aș vrea să încetăm cu subiectul ăsta. Nu e de actualitate, nu există nicio fărâmă de adevăr”, a mai precizat deputatul USR.

Liderul USR Iași, scandal și cu Opera din oraș

Nu este primul scandal în care este implicat deputatul de Iași. Cosette Chichirău s-a implicat și într-un conflict cultural care a avut loc la Opera din Iași. Ea i-a luat partea fratelui vitreg a lui Sebastian Baciu, VladMărculescu, angajat ca prim-balerin în cearta cu șefa instituției, Beatrice Rancea.USR Iași a publicat un comunicat în care acuză actualul management al Operei de concedieri abuzive, contracte încheiate ilegal și încălcări ale drepturilor angajaților. Și nu este primul mesaj de acest fel al organizației. Opera Națională Română Iași a dezmințit acuzațiile, insistând că nu există verdicte ale instanțelor care să susțină cele afirmate de USR Iași. „Până în acest moment nicio formațiune politică nu și-a permis să intervină în activitatea Operei din Iași, care a fost sprijinită de la nivel central și local de diferite partide”, a mai precizat instituția.