Fabulos! Cel mai lung concert din lume, început de 19 ani, continuă și în pandemie. În ce an ar urma să se încheie

Fabulos! Cel mai lung concert din lume, început de 19 ani, continuă și în pandemie. În ce an ar urma să se încheie
Concert Germania / Foto: RoundNews.com

Cel mai lung concert din lume,început în anul 2001, se desfășoară în Germania. Nici măcar pandemia de COVID-19 nu i-a pus bețe în roate. 639 de ani ar urma să țină concertul, deci „cortina” ar urma să se tragă abia în anul 2640.

Concertul are loc în Germania,la biserica medievală Sfântul Burchardi din Halberstadt, la 200 de kilometri de Berlin. Primul acord s-a auzit pe 5 septembrie 2011. Mai precis, este vorba despre un recital la orgă, al unei compoziții a americanului John Cage, decedat în 1992. Compoziția se numește „Pe cât de lent posibil”.

Concertul de 639 de ani a creat notorietate orașului Halberstadt

Rainer Neugebauer, administratorul instrumentului muzical, a explicat că evenimentul muzical nu poate fi anulat. Schimbarea acordurilor trebuie să se facă în baza unui plan prestabilit. Ultima schimbare a acordului a fost în 5 septembrie 2020, cea de-a 14-a.

Țevile reglate pentru notele partiturii sunt adăugate sau eliminate pe măsură ce sunetul va fi modificat.Orga funcționează autonom. Instrumentul este „pe pilot automat”, pedalele care activează țevile fiind acționate de saci cu nisip.

Grație acestui instrument, orașul Halberstadt a căpătat notorietate la nivel continental și mai ales, la nivel național. Peste 140.000 de persoane au vizitat orășelul, de când a început concertul.