Gabriela Firea, nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: A făcut un abuz de putere/ Vrea să distrugă Bucureştiul ca să mă distrugă pe mine (VIDEO)

Gabriela Firea, nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea: A făcut un abuz de putere/ Vrea să distrugă Bucureştiul ca să mă distrugă pe mine (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Primarul general Gabriela Firea a lansat nou acuzaţii, luni seară, la adresa preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în contextul întâlnirea pe care acesta a avut-o cu primarii de sector şi în care e-ar fi spus că Guvernul pregătește un OUG pentru a trasnfera o serie de atribuții de primăria generală la sectoare.

„Declarațiile nu au fost clarificate de domnul Dragnea, dimpotrivă, au fost trimise în derizoriu. Mă așteptam la mai multă bărbăție politică. Ii transmit un sfat domnului Dragnea, de regulă când se iau măsuri foarte dure în sensul tăierii bugetului, în sensul modificării legii, populația trebuie întrebată. Bucureștenii trebuie întrebați dacă sunt de acord să fragmenteze patrimoniul. Dacă sectoarele sunt dezvoltate diferit, nu e vina primarului general”, a atras atenţia Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general l-a acuzat pe Liviu Dragnea că face un abuz de putere prin implicare în treburile municipalităţii şi îi cere public să recunoască întâlnirea avută cu primarii de sectoare.

„Avem într-adevăr sectoare subdezvoltate și sectoare dezvoltate, dar acesta este meritul primarilor de sectoare. A venit acum la o întâlnire cu câțiva primari de sector fără primarul general și fără consultare publică, consider că este un abuz de putere al domnului Dragnea. Îi cer să aibă bărbăția politică să recunoască că această întâlnire a avut loc fără primarul general”, a afirmat Firea, într-o conferinţă de presă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În plus, primarul general i-a cerut liderului PSD să explice cum vede el această împărţire de atribuţii către sectoare deoarece „numai o minte care nu mai are nimic comun cu realitatea poate gândi” o asemenea schimbare legislativă.

„Aș vrea să răspundă domnul Dragnea cum poate să împartă aceste atribuții generale către primăriile de sector. Va avea fiecare sector în parte o instituție care va face transportul în interiorul fiecărui sector? Vom avea pentru sectorul 1 câteva autobuze și tramvaie? Ce vom face cu rețeaua de termoficare? Sunt servicii publice integrate care nu se pot desprinde. Numai o minte care nu mai are nimic comun cu realitatea poate gândi astfel. Cetățenii trebuie să spună dacă sunt de acord să împartă Bucureștiul în șase orășele mai mici, ca în Beirut. Dar acolo a fost un război. A fost și la noi un război și nu ne-am dat seama?”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul general a precizat că dacă se va adopta o astfel de ordonanţă de urgenţă se va încălca Constituţia ceea ar fi grav.

„Tensiunea politică și conflictul politic spulberă orice acțiune. Eu sper că Guvernul României nu va adopta OUG-ul anunțat de domnul Dragnea la întâlnirea cu primarii de sectoare, rupând bugetul Capitalei, patrimoniul și despărțindu-i pe oameni. Pe acest sistem nici un echilibru administrativ nu mai poate să funcționeze și Constituția este călcate în picioare. Suntem într-o situație gravă”, a afirmat Gabriela Firea.

Aceaste noi precizări vin după ce Gabriela Firea a acuzat, sâmbătă, că Liviu Dragnea vrea să o ”anihileze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)