Dorel, plagiator cu acte! Fostul ministru Bodog rămâne fără titlul de doctor

Dorel, plagiator cu acte! Fostul ministru Bodog rămâne fără titlul de doctor
Foto: Inquam Photos

UPDATE:Florian Bodogva ataca decizia de plagiat și retragerea titlului de doctor, votate vineri de Senatul Universității de Vest din Timișoara (UVT).

”Voi ataca decizia luată la Universitatea de Vest din Timișoara și mi-aș permite să-l întreb pe domnul deputat liberal, rector al Universității de Vest din Timișoara, când a greșit, atunci când a propus să mi se acorde titulul de doctor în calitate de președinte al Comisiei sau când a făcut presiuni asupra Comisiei de etică pentru a preciza în textul raportului domniilor lor că este vorba de plagiat”, a declarat Bodog, pentru Libertatea.

Dorel Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, va rămâne fără titlul de doctor. Senatul Universității de Vest din Timișoara a stabilit că acesta a plagiat în teza de doctorat, a transmis jurnalista de investigație Emilia Șercan.

Chiar Șercan este cea care a descoperit, și a scris într-un articol pentru PressOne, că Bodog a copiat 147 dintre cele 232 de pagini ale lucrării „Managementul și marketingul unităților sanitare”.

Mai revoltător este că vina pentru plagiat a fost dată pe Lucia Daina, subordonată și colegă a lui Bodog atât la Facultatea de Medicină, cât și la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea. Ea a fost strânsă cu ușa până când a scris că ea a copiat operele ”nescrise” ale lui Bodog! (Detalii AICI)

”O mică exclusivitate. Florian Bodog este de astăzi plagiator cu acte în regulă. Senatul Universității de Vest din Timișoara (UVT) a votat în această dimineață constatarea plagiatului în teza de doctorat a fostului ministru al Sănătății și retragerea titlului de doctor. Documentele vor fi transmise luni către Ministerul Educației și CNADCU, mi-au declarat surse din UVT.

Procedural, urmează ca CNATDCU să ia o decizie, în formularea căreia va conta decizia UVT de azi, iar apoi Ministerul Educației să emită ordinul de retragere a titlului. Ancheta despre Florian Bodog am publicat-o în octombrie 2017 pe PressOne, iar atunci ministrul în funcție a făcut piruete jalnice, punându-și o colegă din care a plagiat să zică faptul că Bodog scrisese acea carte, dar nu a și semnat-o.

PS. Și să nu uit, am randament de sută la sută în devoalarea plagiatorilor. Mai ceva ca CNATDCU”, a scris Șercan, pe Facebook.