Florin Cîțu a semnat acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană pentru PNRR. Primii bani, 1,8 miliarde euro, vor veni în cel mult două luni (surse)

Florin Cîțu a semnat acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană pentru PNRR. Primii bani, 1,8 miliarde euro, vor veni în cel mult două luni (surse)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană pentru Planul Național de Redresare și Reziliență a fost semnat joi de Florin Cîțu, în ultima zi a președintelui PNL în funcția de ministru interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, spun surse politice pentru B1TV.ro.

Surse: Florin Cîțu a semnat acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană pentru PNRR

Primii bani din PNRR, constând în 1,8 miliarde euro, vor veni în cel mult două luni, spun aceleași surse.

Noul Guvern a fost învestit joi, iar Dan Vîlceanu, proaspătul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, declara anterior că reformele asumate prin PNRR „vor schimba România”.

„Dincolo de cei 29 de miliarde pe care îi vom putea lua prin PNRR, foarte important este că avem aceste 64 de reforme care vor schimba România, reforme uitate în cei 30 de ani de la Revoluție. Aș vrea să avem o dezbatere, să putem discuta, nu numai astăzi, dar și în viitor, ca dialogul nostru să fie permanent”, afirma Dan Vîlceanu, miercuri, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului.

La rândul său, Nicolae Ciucă sublinia recent că PNRR este chiar „axul programului de guvernare”.

„PNRR reprezintă axul programului de guvernare și, în acest sens, împreună cu echipa guvernamentală, suntem obligați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și, bineînțeles, acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă”, puncta premierul.

Ultima oră