Lista de miniștri și programul de guvernare, depuse la Parlament. Nicolae Ciucă: PNRR reprezintă axul programului / În premieră, sumele alocate pentru investiții se ridică la 7% din PIB (VIDEO, GALERIE FOTO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, candidatul la funcția de prim-ministru, a depus programul de guvernare și lista de miniștri cu care coaliția formată din PSD, PNL și UDMR va cere Parlamentului încrederea necesară pentru învestitură. „Este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiții vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB”, a spus premierul desemnat, care susține că „axul programului” este PNRR.

Mai multe imagini în Galeria FOTO

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Lista de miniștri și programul de guvernare au fost depuse la Parlament. Nicolae Ciucă: „El are în centru cetățeanul român”

„Am depus programul de guvernare al coaliției. Programul se bazează pe următoarele principii, și anume reziliență, stabilitate, transparență, echitate și eficiență. El are în centru cetățeanul român și, în acest sens, vor fi luate următoarele măsuri principale. Este pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiții vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB, deci creștem de la 5,7% la 7%. PNRR reprezintă axul programului de guvernare și, în acest sens, împreună cu echipa guvernamentală, suntem obligați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și, bineînțeles, acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă”, a declarat premierul desemnat, care a vorbit și despre pensii și pachetul de măsuri sociale.

Programul de guvernare, spune liberalul, se referă și la aplicarea Planului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„O altă măsură este aceea prin care să sprijinim eliminarea decalajului dintre comunitățile locale și, în felul acesta, vom pune în aplicare Planul Național de Investiții Anghel Saligny. În momentul acesta, sigur, are o sumă alocată de aproximativ 50 de miliarde până în anul 2028, doar până în acest moment, din discuțiile avute cu domnul ministru Cseke, s-au depus proiecte de aproximativ 134 de miliarde, ceea ce înseamnă că la nivel guvernamental este nevoie de stabilirea unui mecanism cât se poate de echitabil și eficient astfel încât să putem să stabilim prioritățile și repartiția cât se poate de transparentă și echitabilă a sumelor pe proiecte la nivelul tuturor comunităților locale”, a adăugat Nicolae Ciucă.