Florin Cîțu, despre Planul Național de Redresare și Reziliență: Cred că forma finală o să fie gata în câteva zile. Îl vom prezenta public / Șantajul PSD nu funcționează cu mine (VIDEO)

Florin Cîțu, despre Planul Național de Redresare și Reziliență: Cred că forma finală o să fie gata în câteva zile. Îl vom prezenta public / Șantajul PSD nu funcționează cu mine (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Planul Național de Redresare și Reziliență ar putea fi gata într-o formă finală în următoarele zile. Odată finalizat, planul va fi prezentat public pentru toți românii, spune premierul, care a subliniat că nu „există un tratament special pentru social-democrați” și că aceștia vor trebui să explice Uniunii Europene de ce nu doresc să îl ratifice.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat premierul Florin Cîțu despre Planul Național de Redresare și Reziliență

„O să fie gata în câteva zile, cred, o formă finală, dar arată bine”, a declarat Florin Cîțu. Întrebat dacă îl va prezenta și social-democraților, în contextul în care PSD a solicitat în mod repetat acest lucru, premierul a explicat: „Nu, îl vom prezenta românilor. Românii trebuie să știe Planul Național de Redresare și Reziliență, adică îl vom prezenta public.Românii îl vor vedea, vor vedea planul, va fi aprobat în ședință de Guvern. O să fie transparent tot. Deci nu trebuie doar social-democrații, este un program pentru toți românii”.

Referitor la faptul că social-democrații au anunțat că nu vor vota dacă PNRR nu va fi prezentat în Parlament, premierul a declarat: „Iar eu v-am spus că astfel de șantaj nu funcționează cu mine. Social-democrații trebuie să le explice colegilor din Italia, din Spania, din Franța, care așteaptă foarte mult acest program, așteaptă mâine, de ce nu vor să ratifice acest proiect de lege”.

Întrebat dacă există șanse să fie blocat la nivelul UE dacă România nu ratifică, Florin Cîțu a explicat: „Bineînțeles. Dacă România nu ratifică, Uniunea Europeană nu se poate împrumuta și atunci PSD trebuie să explice Uniunii Europene de ce nu vrea să ratifice acest program. În nicio țară, PNRR nu a fost votat în Parlament. Este un atribut al Guvernului. Repet, suntem deschiși. Ministrul Ghinea a venit în Parlament și a explicat în comisie, a prezentat PNRR, deci a fost, este PNRR în Parlamentul României. Noi îl vom prezenta public românilor. Nu există tratament special pentru social-democrați”.

Ce a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre PNRR

Marcel Ciolacu a declarat marți că social-democrații nu vor vota PNRR dacănu va avea loc o dezbatere „în primul rând în interiorul partidelor politice”, acuzându-i pe guvernanți că doresc „o forțare a acestui proiect”.

„Eu şi colegii mei vom vota pentru copiii noştri din anul 2021 până în anul 2053. Acest proiect a fost dezbătut, prezentat publicului de către premier, de preşedintele Camerei. (…) E un proiect complex, asumat de toate familiile europene (…), care trebuie dezbătut foarte bine şi înţeles de români pentru a şti ce avem de făcut pentru viitor.PSDva vota acest proiect, asumat de toate familiile europene. Asta nu înseamnă că îl va vota mâine. Am solicitat o amânare şi o dezbatere pe acest proiect în primul rând în interiorul partidelor politice. Se doreşte o forţare a acestui proiect.PSDnu va participa la acest proiect”, a precizat Marcel Ciolacu, care tot marți afirma că nimeni nu a văzut acest plan.