Florin Cîțu, despre situația din energie: Orice măsură trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie și nu trebuie să se ia niciun leu de la investiții. PNL, de acord cu orice reducere a poverii fiscale dacă e unitară (VIDEO)

Florin Cîțu, despre situația din energie: Orice măsură trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie și nu trebuie să se ia niciun leu de la investiții. PNL, de acord cu orice reducere a poverii fiscale dacă e unitară (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că orice măsură pentru a combate efectele creșterii prețurilor la energie trebuie să se aplice unitar. „Banii de investiții nu se atinge nimeni de ei – din contră, trebuie să mai adaugăm să ajungem la 7%”, a subliniat oficialul, care a sugerat că liberalii ar fi de acord inclusiv cu reducerea TVA dacă ea se va aplica unitar și nu va crea „un avantaj necinstit” pentru anumite sectoare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Măsurile pentru situația din energie trebuie să se aplice unitar și să nu se ia bani de la investiții, spune Florin Cîțu

„Trebuie să fie foarte clar că nu sunt de acord să depășim deficitul bugetar asumat anul acesta. Din contră, cred că trebuie să fim mult mai ambițioși pentru 2022, pentru că, altfel, vom avea o problemă cu inflația. Orice măsură trebuie să respecte principiul liberal de bază, trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie, nu unui anumit sector pe care îl alege cineva nu știu pe ce criterii, și bineînțeles să nu se ia niciun leu de la investiții din buget. Banii de investiții nu se atinge nimeni de ei – din contră, trebuie să mai adaugăm să ajungem la 7%. Acestea sunt criteriile de la care pornim”, a declarat președintele PNL.

Liberalul susține că nu dorește să se ajungă la „o competiție în spațiul public de declarații politice”.

„După aceea vom vedea ce soluții sunt, dar în acest moment nu a fost nicio soluție prezentată în coaliție. Ce e în spațiul public sunt din punctul meu de vedere declarații politice și, repet, eu nu vreau să începem o competiție în spațiul public de declarații politice, pentru că îmi este și mie foarte ușor să scriu pe Facebook tot felul de soluții”, a declarat președintele PNL.

Întrebat dacă PNL ar fi de acord cu reducerea TVA la energie și gaze sau chiar TVA zero pentru alimentele de bază, așa cum propunea PSD, Florin Cîțu a răspuns: „Întotdeauna, noi suntem de acord cu orice reducere a poverii fiscale pentru economie, dar, repet, condiția de bază este să poți să și faci acest lucru și să o aplici unitar. Nu sunt de acord să reduci TVA doar pentru un anumit sector, atunci creezi un avantaj necompetitiv, sau un avantaj necinstit, unui anumit sector versus altele în economie, și eu nu sunt de acord”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina