Florin Cîțu, hotărât să încalce legea. Congresul PNL, organizat cu peste 5.000 de oameni la interior: „Nu luăm în calcul altă variantă”

Florin Cîțu, hotărât să încalce legea. Congresul PNL, organizat cu peste 5.000 de oameni la interior: „Nu luăm în calcul altă variantă
Foto: Inquam Photos / George Călin

Florin Cîțu sfidează legea. La Congresul PNL, premierul va încălca regulile sanitare semnate chiar de către el.

Cîțu a anunțat sâmbătă, 18 septembrie, că evenimentul la care se va vota noua conducere a PNL se va desfășura cu 5.000 de oameni la interior, în Romexpo, în condițiile în care premierul tocmai a semnat măsurile potrivit cărora protestele cu peste 100 de oameni în aer liber vor fi sancționate.

Întrebat despre măsurile sanitare și încălcarea restricțiilor, Florin Cîțu a declarat că va cere o opinie de la CNSU și că cel mai probabil, nu vor exista probleme.

„Organizatorii Congresului vor cere opinia celor de la CNSU, vom vedea care este opinia lor pentru astfel de activităţi, dar eu vă spun că va fi cu cinci mii de oameni. Nu luăm în calcul altă variantă în acest moment”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu și apropiații săi au cerut convocarea BPN, pentru modificări în statutul PNL

Cîțu a oferit declarațiile înainte de ședința Biroului Politic Național (BPN), în care au fost votate modificări ale statutului PNL.

„Modificările la statut sunt modificări cu care am fost de acord toţi, în BPN-ul precedent toţi membrii BPN-ului, deci unanimă a fost decizia. Ele vor fi votate astăzi în Consiliul Naţional. Este vorba despre împărţirea, din punctul meu de vedere, a atribuţiilor pentru vicepreşedinţi mult mai bine, vrem să fie un partid care să funcţioneze mai eficient după 25 septembrie şi atunci erau câteva domenii care erau comasate şi nu aveau nici legătură unul cu altul”, a declarat, sâmbătă, Florin Cîţu.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. Conform lui Cîţu, în data de 26 septembrie va fi convocat un nou Consiliu Naţional al PNL, în care vor fi votate conducerea Biroului Executiv.

Ultima oră
18:20 - CNCAV: 150.639 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 111.033 au primit prima doză
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”
17:24 - UE sprijină Republica Moldova pentru a face față în problema aprovizionării cu gaze. Ursula von der Leyen: Experții noștri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situației