Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”

Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : O refacere a USL nu este un proiect în acest moment / Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față
Foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele Florin Cîțu a respins miercuri informația că liberalii au ajuns la un acord privind intrarea PSD la guvernare și împărțirea cu aceștia a ministerelor:

„Încă se negociază cu ambele partide, și cu USR și cu PSD, pentru o susținere în Parlamentul României. Sper să avem o discuție cu USR astăzi dacă se poate. Știu că Nicolae Ciucă a avut discuții telefonice și cu liderii USR, și cu liderii PSD, în funcție de ce au convenit PNL este în spatele domnului Ciucă, vedem care sunt concluziile”, a spus Florin Cîțu care a precizat că refacerea USL nu este o opțiune pentru PNL.

Florin Cîțu a lansat un atac la adresa social-democraților pe care îi acuză că de nenumărate ori au spus că nu vor la guvernare și acum apar informații că ar vrea să conducă ministere.

„Mie mi se pare că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de soluții”.

Președintele PNL a precizat că vor urma negocieri cu USR în urma cărora se poate ajunge la refacerea coaliției:

„Premierul desemnat are mandat să negocieze cu forțele politice. Poate să vină înapoi în partid să ceară flexibilizarea când avem ceva de a flexibilizat. Trebuie să fie o discuție cu cei de la USR, trebuie să vedem în ce direcție poate să meargă refacerea coaliției și apoi putem merge în partid să cerem pe acea variantă o flexibilizare. Premierul desemnat are atributul de a discuta cu cei de la USR. Dacă este nevoie și dacă cei de la USR sunt de acord va fi o delegația a PNL condusă de mine. După putem să vedem în ce formă refacem coaliția, dar este nevoie de această discuție față în față”.

„Dacă mergem în aceeași direcție pot să intre la guvernare, dacă nu bineînțeles că nu. Ce spune eu este că e momentul să avem această discuție față în față”.

Urmăriți B1TV.ro și pe