Florin Cîțu, noi detalii despre programul pentru drumuri comunale și județene, în valoare de 7 miliarde de lei: „Trebuie să avem drumuri asfaltate în toată România”

Florin Cîțu, noi detalii despre programul pentru drumuri comunale și județene, în valoare de 7 miliarde de lei: Trebuie să avem drumuri asfaltate în toată România
Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, la finalul ședinței de Guvern că viitorul plan pentru drumurile comunale și județene va avea o valoare de 7 miliarde de lei , bani direcționați către comunități unde există deja apă și canalizare. De asemenea, în ceea ce privește PNDL, plățile vor continua pentru proiectele aflate în derulare:

“Toate investițiile care sunt în derulare acum vor merge mai departe și vom plăti facturile pentru cele care au cheltuieli eligibile. Această guvernare a plătit la timp facurile.

Deja am anunțat că am scos dintre proiectele de la CNI toate acele proiecte care vizează drumuri județene sau comunale care nus e pot finanța nici prin fonduri europene, nici prin PNRR, nici prin alte surse. Pentru acele proiecte vom face un program special de investiții pentru că România trebuie să treacă la etapa următoare, să avem drumuri asfaltate, în toată România.

Este vorba de 7 miliarde de lei. La rectificarea bugetară vom anunța cums e va desfășuraa acest program, care va crea și motivație în unele unități adminsitrativ teritoriale, un program care are și niște priorități: în acele zone unde deja există canalizare și apă, pentru că altfel lucrurile trebuie refăcute”, a declarat Florin Cîțu.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)