Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public

Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Cîţu, președintele PNL, a insistat miercuri, din nou, că pentru el este o prioritate impunerea certificatului verde COVID la locul de muncă.

Ce spune Cîțu despre certificatul COVID

Întrebat dacă a discutat cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre acest subiect, Cîțu a răspuns: „Bineînţeles. Le spun şi public, şi în privat: eu îmi menţin părerea că trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele publice”.

Liberalul a mai spus că pentru el este o prioritate adoptarea certificatului verde COVID, acum fiind în Parlament proiectul depus de el: „E în Parlament, în procedură parlamentară, cel pe care l-am depus eu. Când o să avem celălalt proiect (la care a lucrat Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății), o să lucrăm la el. Pentru mine e o prioritate certificatul verde”

Marți seară, Florin Cîțu declarase că s-a renunțat la introducerea certificatului verde COVID din cauza lui Alexandru Rafila.

PSD nu mai vede o urgență adoptarea certificatului verde COVID

În schimb, urmând o declarație a ministrului Sănătății, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat tot miercuri că adoptarea certificatului verde COVID la locul de muncă nu mai e o urgență în acest moment.

„Cred că am dat zeci de explicaţii în ceea ce priveşte certificatul verde atât eu, cât şi colegii mei, cât şi coaliţia, cât şi ministrul. Este tardivă o lege cu certificatul verde în acest moment. Este tardivă. Mai mult, ştiu că este o ordonanţă de urgenţă în vigoare în ceea ce priveşte certificatul verde”, a afirmat Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe