Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia

Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
Premierul Florin Cîțu. Sursa: Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că autoritățile sunt pregătite atât pentru un eventual val 4 pandemic, cât și pentru depășirea pandemiei de COVID-19.

Florin Cîțu: Suntem pregătiți să depășim pandemia de COVID-19

„Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia. Sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii este pregătit, deci nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin”, a declarat premierul, luni, la Constanța.

Întrebat ce măsuri de relaxare vor fi luate pentru 1 august, Florin Cîțu a explicat: „Nu foarte multe, rămânem cam cu ce avem acum, masca rămâne la interior, dar cred că ceea ce avem acum este foarte bine şi văd că toate lumea se bucură de aceste măsuri”.

Cel mai recent bilanț epidemiologic arată că, până astăzi, 26 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.376 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dacă 1.047.291 de pacienți au fost declarați vindecați, 34.270 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

De la debutul campaniei naționale de vaccinare și până luni seară, în România au fost vaccinate peste 4,95 milioane de persoane, iar aproape 4,8 milioane dintre acestea au fost vaccinate în schemă completă. În ultimele 24 de ore au fost administrate 14.372 de doze.

Ultima oră
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)