Florin Cîțu: Voi discuta cu reprezentanții cultelor religioase, miercuri, despre noaptea de Paști. Slujbele se vor desfășura în afara bisericii, cu distanțare

Florin Cîțu: Voi discuta cu reprezentanții cultelor religioase, miercuri, despre noaptea de Paști. Slujbele se vor desfășura în afara bisericii, cu distanțare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a precizat, luni, că miercuri va avea o nouă discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România, de această dată privind desfășurarea Paștelui. Primul-ministru a explicat că, deși carantina de noapte a fost ridicată pentru noaptea de Înviere, tot vor trebui respectate anumite reguli de protecție sanitară, precum distanțarea fizică, iar slujbele se vor desfășura în afara bisericii.

Florin Cîțu va discutamiercuricu reprezentanții cultelor religioasedespre regulile din noaptea de Paște

„Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, în special miercuri, pentru noaptea de Paști, să vedem cum organizăm noaptea de Paștele ortodox”, a declarat premierul Florin Cîțu, luni seară, la Digi 24.

Întrebat ce planuri au în vedere autoritățile în ceea ce privește măsurile pentru noaptea de Înviere, pe lângă eliminarea carantinei de noapte, primul-ministru a explicat: „Tot trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, trebuie să fie niște reguli pe care trebuie să le respectăm cu toții, acolo în jurul bisericii etc. Vom discuta, vor fi și cei de la Ministerul Afacerilor Interne, vor fi și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu acolo. Vom lua cele mai bune măsuri. Ați văzut că s-a putut și până acum și va fi și în noaptea de Paști”.

Întrebat dacă slujbele se vor desfășura în afara bisericii, el a menționat: „În afara bisericii, cu distanțare”.

Referitor la faptul că preoții vor avea un cuvânt greu de spus în acest sens, premierul Florin Cîțu a adăugat: „Este exact discuția pe care o s-o avem miercuri, să ne asigurăm că avem toate procedurile clar înțelese de toată lumea și le respectăm cu toții”.

El a vorbit și despre implicarea cultelor religioase în campania de vaccinare anti-COVID-19.

„Este nevoie de toată lumea și, din ce am văzut eu, și Biserica, și toate cultele religioase susțin campania de vaccinare în acest moment”, spune Florin Cîțu, care a vorbit luni seară și despre coaliția de guvernare.

Ultima oră
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3
11:53 - Nepoata părintelui Arsenie Boca are 90 de ani și a trecut peste un atac cerebral și o formă severă de COVID-19. Zoe Dăian este convinsă că unchiul său o veghează (VIDEO)