Florin Iordache, replică pentru Klaus Iohannis în privința legilor justiției: Noi am făcut…

Florin Iordache, replică pentru Klaus Iohannis în privința legilor justiției: Noi am făcut...
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Iordache, cel care conduce Comisia specială din Parlament pentru legile din domeniul justiţiei, are o primă reacție după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că are în vedere mai multe opțiuni în momentul în care proiectele de modificare a legilor justiției vor ajunge pe biroul său.

Iordache a declarat vineri că în cel mult trei săptămâni aceste legi vor ajunge la Palatul Cotroceni.

„Am încercat şi vom face tot ce ţine de noi, de Parlament, să îmbunătăţim legislaţia. Legile adoptate de Macovei sunt proaste. Prin efortul unei părţi din Parlament, am încercat să le îmbunătăţim. Au fost atacate la CCR, în prima fază. Camera Deputaţilor le-a pus în concordanţă cu deciziile Curţii. Luni vor trece şi de Senat. Deja colegii din PNL au anunţat că le vor mai ataca o dată. Acest demers al lor este supus eşecului. Astfel, în două săptămâni, maxim trei, aceste legi ajung la preşedinte. Fie va sesiza şi dumnealui CCR, fie vor fi retrimise Parlamentului. Noi am făcut tot ce a depins de noi să îmbunătăţim legislaţia. Cei care ne dorim ca aceste legi să intre mai repede în vigoare, le vom trimite cu maximă urgenţă preşedintelui pentru a fi promulgate”, a declarat Florin Iordache la Antena 3.

Anterior, președintele Klaus Iohannis declarase că se așteaptă ca legile justiției să fie îmbunătățite până când „satisfac nevoile societăţii româneşti”.

„Am aşteptări să îmbunătăţim legile, până când sunt bune şi satisfac nevoile societăţii româneşti. (…) Intenţionez, în momentul în care aceste legi ajung la mine, pentru că niciuna nu a ajuns până acum instituţional la mine, să fac o primă analiză, să fac o declaraţie publică de intenţie şi atunci o să vă spun un pic mai concret ce părere am despre anumite demersuri, despre anumite articole şi ce voi face eu, în definitiv, cu aceste legi, fiindcă în prima etapă am mai multe opţiuni care pot fi luate în vizor”, a declarat Klaus Iohannis.