Florin Roman (PNL): Axa răului PSD – CCR – Avocatul Poporului e principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva coronavirusului

Florin Roman (PNL): Axa răului PSD - CCR - Avocatul Poporului e principalul adversar al românilor de bun simţ care luptă împotriva coronavirusului

Florin Roman, liderul deputaților PNL, susține că PSD, Curtea Constituțională și Avocatul Poporului formează o „axă a răului” și principalul adversar al românilor care luptă cu epidemia de coronavirus. Potrivit liberalului, CCR e doar o anexă a PSD, iar Avocatul Poporului s-a transformat în avocatul celor cu pensii speciale. El a mai remarcat faptul că niciuna dintre cele două instituții n-a avut nimic de spus când românii au fost bătuți și gazați în Piața Victoriei, la protestul din 10 august 2018. Reacția vine după ce Curtea Constituțională, la sesizarea Avocatului Poporului și pe fondul unor reproșuri similare formulate de PSD, a declarat neconstituționale mai multe măsuri adoptate de Guvernul PNL, pe parcursul stărilor de urgență și alertă.

Florin Roman: CCR e anexa PSD. Avocatul Poporului a devenit avocatul celor cu pensii speciale

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, s-a lansat într-un atac dur la adresa Curții Constituționale, Avocatului Poporului și Partidului Social Democrat. Aceștia sunt principalii adversari ai românilor de bun simț, care se luptă să țină sub control epidemia de coronavirus, consideră Roman.

„Judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea și carantinarea sunt neconstituționale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuți și gazați in Piața Victoriei! Atunci nu au fost restrânse drepturi și libertăți cetățenești, in opinia CCR, care nu mai este Curtea Constituțională a României, ci o anexa a PSD!

La fel in cazul așa zisului Avocat al poporului care s-a transformat in avocatul celor ce țin cu dinții de pensiile speciale! A tăcut la marea gazare a romanilor, nu a scos o vorba despre încălcarea drepturilor cetățenești.

Axa raului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta împotriva COVID! Suntem singura țara din Europa unde CCR intervine peste epidemiologi și guvern, blocând orice efort medical! Iartă-i Doamne ca nu știu ce fac!”, a scris Florin Roman, într-o postare pe Facebook.

Acuzații similare au fost lansate și de Ludovic Orban, președintele PNL și șeful Guvernului.

CCR a declarat neconstituționale mai multe măsuri adoptate de Guvernul Orban, în contextul epidemiei de coronavirus

Pe 6 mai, judecătorii Curții Constituționale au admis o sesizare a Avocatului Poporului, Renate Weber, și au declarat neconstituțională Ordonanța de Urgență prin care Guvernul PNL a majorat amenzile pentru persoanele care nu respectau prevederile Ordonanțelor Militare adoptate în perioada stării de urgență.

Pe 26 iunie, după sesizări depuse tot de Avocatul Poporului, CCR a declarat neconstituțională impunerea internării și carantinării doar printr-un Ordin de Ministru, fiind nevoie de o lege în acest sens. Judecătorii au mai stabilit că pacienții se pot adresa justiției pentru a contesta „detenția de ordin medical”, deoarece spitalizarea obligatorie este considerată măsura privativă de libertate.

Vineri, secretarul de stat Raed Arafat a trimis o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare. Mai mulți pacienți COVID-19 au părăsit deja spitalele. Centrele de carantină au început și ele să se golească.

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să respecte regulile menite să prevină răspândirea coronavirusului și să ignore deciziile Curții Constituționale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare