Florin Roman (PNL): „S-a văzut la blatul pentru Florin Iordache că unii din USR ar vrea cu PSD”

Florin Roman (PNL): „S-a văzut la blatul pentru Florin Iordache că unii din USR ar vrea cu PSD”
Foto: Florin Roman / Facebook

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a susținut că social-democratul Florin Iordache a fost ales președinte al Consiliului Legislativ în urma unui blat între PSD și USR. Liberalul a mai afirmat că această înțelegere demonstrează și de ce USR-iștii nu prea ar vrea să participe la guvernare cu PNL: deoarece ar vrea mai mult cu PSD.

Florin Roman, despre blatul USR – PSD pentru alegerea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ

Florin Roman a ținut să-i dea o replică lui Cătălin Drulă, liderul deputaților USR, afirmând că Uniunea a comis trei greșeli majore: a făcut blat cu PSD, nu și-a recunoscut eroarea și nu înțelege că guvernarea înseamnă asumarea responsabilității, nu aruncarea de acuzații spre PNL.

„Mulți se mira ca Drula de la USR nu vrea la guvernare cu PNL! Pai s-a vazut la blatul USR-PSD pentru Iordache, ca unii din USR ar vrea cu PSD!

Un prim pas de bun simt era retragerea senatorului George Dirca din condiția de subaltern al lui Iordache!

Apoi, o recunoaștere oficiala a unei greșeli politice cu siguranța ar fi însemnat mult in ochii electoratului USR.

Acum vine dl Drula cu a treia greșeala majora. Guvernarea nu e joaca de copii stimate coleg! Guvernarea înseamnă și asumare, nu doar aruncarea de acuze împotriva PNL pentru prostiile pe care le-ați făcut!”, a scris Florin Roman, pe Facebook.

Replica vine după ce Cătălin Drulă a anunțat că USR-PLUS pun condiții pentru participarea la guvernare alături de PNL, după alegerile parlamentare. Una dintre condiții este ca Ludovic Orban să nu mai fie propus premier de către președintele Klaus Iohannis. Șeful statului deja a susținut că Orban va fi în continuare prima sa opțiune de prim-ministru.

Klaus Iohannis, critici dure după ce Florin Iordache a fost votat la șefia Consiliului Legislativ

Marți seară, social-democratul Florin Iordache a fost ales cu o majoritate confortabilă în fruntea Consiliului Legislativ. Zis și ”Altă Întrebare”, Iordache este autorul controversatei Ordonanțe de Urgență 13, OUG care a declanșat cele mai mari proteste în România postdecembristă. Tot el a condus și Comisia parlamentară specială care a ciuntit Codurile Penale și Legile Justiției. USR și PNL au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională rezultatul votului.

Alegerea lui Iordache a fost aspru criticată de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului s-a folosit de această situație pentru ilustra de ce e important să avem alegeri parlamentare la termen, pe 6 decembrie.

„Și pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al Ordonanței 13, Florin Iordache, a fost votat în Parlamentul României în funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

După cum ne-a obișnuit în ultimii 30 de ani, PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic.

Pesediștii găsesc mereu o cale să își recompenseze servanții care au slujit cu obediență interesele obscure de partid, oferindu-le funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru ai lor, nimic pentru cetățeni. Sfidarea pesediștilor la adresa românilor este intolerabilă și lucrurile nu mai pot continua așa”, a susținut președintele Klaus Iohannis, în conferința de miercuri.