Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ”universitate” neacreditată și închisă de ANPC, numit subprefect de Alba, din partea USR PLUS

Fost șef de post de poliție cu diplomă de la o ”universitate” neacreditată și închisă de ANPC, numit subprefect de Alba, din partea USR PLUS

USR PLUS continuă seria numorilor controversate în funcții publice. Viorel Rașcovici, fost șef de post de poliție într-o comună din Alba, a fost numit miercuri dimineață în funcția de subprefect al județului, la propunerea USR PLUS.

Fostul polițist a trecut în CV că a urmat studii superioare la o universitate aflată la momentul respectiv în centrul unui scandal cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Potrivit G4media,este vorba despre ”Universitatea Internațională Deschisă Tecnoeconomie (greșeala este preluată din CV – n.red.) și Cooperare Româno-Americană din București, Facultatea de Drept, Legislație Internațională Comparată, Diplomație și Consultanță Juridico-Economică, domeniul fundamental științe juridice”.

Potrivit unuicomunicat al ANPCemis la momentul respectiv, universitatea practica o ”publicitate înșelătoare” și oferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

”În cursul anului 2003, o echipa de control formată din inspectorii A.N.P.C. și reprezentanți ai Ministerul Educatiei, Cercetării și Tineretului au efectuat o acțiune de control la sediulUniversității Internaționale Deschise Tehnoeconomia Europeană Academia de Tehnoeconomie și Cooperare Româno Americană, situat în Str. Venerei Nr.6, ca urmare a numeroaselor sesizări primite de M.E.C.T. de la consumatori.

La data verificării,agentul economic nu a permis accesul organelor de control în sediul universitătii, motiv pentru care inspectorii A.N.P.C. au aplicat o amendă contraventională în valoare de 100 de milioane de lei șiau dispus măsura închiderii definitive, conform O.G. 21/1992, cu modificările și completările ulterioare, privind protecția consumatorilor.

Totodată a fost aplicată și o amendă în valoare de 40 milioane lei, pentru practicareapublicității înșelătoare, deoarece universitateaoferea servicii neautorizate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe