Frauda de la referendum. Primarul din Sârngeorz-Băi: Ne-am organizat după schema lui Dragnea. Am picat toți de fazani

Frauda de la referendum. Primarul din Sârngeorz-Băi: Ne-am organizat după schema lui Dragnea. Am picat toți de fazani
Foto: evz.ro

Apar tot mai multe informaţii despre situaţia secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, învinuit de DNA pentru fraudele de la referendumul din 29 iulie. Primarul social democrat din Sângeorz Băi, Roland Venig, a declarat pemtru Evenimentul Zilei că a organizat totul la ordinul lui Dragnea. Venig  a recunoscut înaintea scrutinului că  primăria are mai multe maşini pregătite pentru a-i transporta pe alegători la urne.

Roland Venig, primarul localităţii bistriţene Sârngeorz-Băi a fost audiat de procurorii DNA în calitatea de martor în dosarul în care Liviu Dragnea este învinuit pentru fraude electorale. Acesta s-a plâns că nu a făcut decât să îndeplinească ordinele şefului său de partid.

Anchetatorii l-au interogat pe Venig în legătură cu o înregistrare telefonică în care spunea că a pregătit mai multe autoturisme pentru a-i aduce pe alegători la urne.

„Eu mă aşteptam ca procurorii să caute elemente să-l incrimineze pe Liviu Dragnea, dar de fapt 90 la sută din întrebări erau calate pe mine, că ce am făcut eu. Şi eu şi toţi ceilalţi primari care au fost sunaţi am căzut toţi de fazani! Pe mine m-a luat ca din oală”, a declarat Roland Venig.

Cu 3 zile înaintea referendumului, jurnaliştii de la Gândul publicau o înregistrare audio în care primarul din Sângeorz Băi vorbea despre strategia pe care cei din USL trebuiau să o urmeze.

„Vedem cum se prezintă lumea la vot şi îi ducem noi cu autoturismele noastre. Nu încercăm să facem vâlvă, ideea e că noi vrem să îi ajutăm pe oameni să meargă la vot. Ştim exact străzile delimitate, cum ne-a învăţat Dragnea, dar de fapt noi lucram aşa dinainte. Să ştiţi că suntem echilibraţi cu numărul de autoturisme pe număr de electori. Cam cinci autoturisme pentru fiecare secţie de votare. Sunt ale membrilor noştri de partid. Dacă nu ne ajung,avem  un Logan cu şapte locuri la primărie şi e bun, putem să ducem multă lume”,
spunea primarul.

Venig a explicat că aceste lucruri au fost cerute în mod special de Liviu Dragnea.

„Structurile de partid aşa sunt organizate, de tip piramidal. Ne-am organizat după schema prezentată de Liviu Dragnea. Organizaţia mea nu e cea mai bună din judeţ. Am fost sunat de la partid şi certat că de ce e aşa mică prezenţa”, a mai spus Venig.

Un primar dezvăluie strategia lui Dragnea de la referendum

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23537').select();" id="embed_text_23537" />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe