Gabriel Leş a demarat un amplu proces de evaluarea a activităţii din MApN: Omul lui Dragnea, care gestiona miliardele de euro pentru licitațiile militare, a fost eliberat din funcţie (FOTO)

Gabriel Leş a demarat un amplu proces de evaluarea a activităţii din MApN: Omul lui Dragnea, care gestiona miliardele de euro pentru licitațiile militare, a fost eliberat din funcţie (FOTO)
Foto Inquam Photos/George Călin

Capul unui nou apropiat al lui Liviu Dragnea a căzut odată cu condamnarea acestuia! De data aceasta este vorba de secretar de stat al Departamentului pentru Armamente din cadrul MApN, Andrei Ignat, care a fost eliberat din funcţie de ministrul Gabriel Leş cu avizul premierului Viorica Dăncilă.

Această decizie a venit în urma declanşării de Gabriel Leş a unui amplu proces de evaluare a activității diferitelor structuri ale M.Ap.N., ce vizează eficientizarea activității instituției.

„Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a dispus demararea, în perioada curentă, a unui amplu proces de evaluare a activității diferitelor structuri ale M.Ap.N., ce vizează eficientizarea activității instituției.

Rezultatele preliminare au subliniat necesitatea relansării și reenergizării activității manageriale a departamentului responsabil de activitatea de înzestrare. În acest context, ministrul apărării naționale a decis ca oportună eliberarea din funcție a domnului Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, propunere ce a primit avizul premierului.

Decizia politică de asigurare a nivelului de două procente din PIB pentru bugetul Apărării trebuie să fie transpusă, în opinia ministrului, într-o manieră dinamică la nivelul structurii ce gestionează programele majore de înzestrare ale Armatei României.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Andrei Ignat se face vinovat de eşecul licitaţiei pentru corvete. Mai mult, acesta este vizat de DNA pentru un posibil abuz în serviciu.

Potrivit Newsweek România, Andrei Ignat a ajuns la șefia Departamentului Armamente în mai 2018, funcție cu rang de secretar de stat, pe filiera PSD Craiova, organizație controlată de cuplul Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu. Ulterior, a fost preluat de Liviu Dragnea, omul care visa să controleze toată țara din postura de șef al PSD. Fără experiență în domeniul achizițiilor militare, Ignat a gestionat bugete de ordinul miliardelor de euro, bani care urmau să fie cheltuiți pentru înzestrarea Armatei Române.

Andrei Ignat este doar ultimul nume de pe lista mai lungă de apropiaţi ai lui Liviu Dragnea care au fost trecuţi pe poziţii moarte de Viorica Dăncilă după ce a preluat PSD. De pe această listă putem să mai amintim de Anca Alexandrescu, Darius Vâlcov sau Codrin Ştefănescu.