PSD a ales și o variantă de rezervă pentru funcția de comisar european. Cine este Gabriela Ciot

PSD a ales și o variantă de rezervă pentru funcția de comisar european. Cine este Gabriela Ciot
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea PSD a votat, marți, ca Dan Nica să fie noua propunere de comisar european din partea României.

După vot, însă, social-democrații au decis că ar fi potrivit să propună și o femeie pentru funcția de comisar, iar preşedintele ales al Comisiei Europene să aleagă persoana mai potrivită.

Astfel, varianta de rezervă este Melania Gabriela Ciot. Aceasta a fost numită în funcția de secretar de stat pentru afaceri europene, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la data de 20 septembrie 2017, notează stiripesurse.ro.

DOAMNE, DUMNEZEULE! BIANCA DRĂGUȘANU, SNOPITĂ ÎN BĂTAIE ! VICTOR SLAV E ÎN STARE DE ȘOC! IMAGINI DE COȘMAR (GALERIE FOTO)

În CEx-ul PSD, Dan Nica a fost propus de către Viorica Dăncilă și a fost votat în unanimitate. Nica a mai fost propus pentru funcția de comisar de către Viorica Dăncilă în luna august, alături de Rovana Plumb. În septembrie, Ursula von der Leyen i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că cele două propuneri de comisar european, Rovana Plumb și Dan Nica, ar vulnerabiliza Comisia la votul din Parlamentul European, au declarat pentru G4Media surse politice. Cu toate acestea, Dăncilă a refuzat să trimită o altă nominalizare.

ÎNCĂ O TRAGEDIE ÎN MUZICA ROMÂNEASCĂ! LACRIMI PENTRU GABRIEL COTABIȚĂ! S-A ÎNTÂMPLAT LA PATRU ANI DE CÂND A FOST BĂGAT ÎN COMĂ (GALERIE FOTO)

Președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-ar fi cerut Vioricăi Dăncilă să discute cu președintele Klaus Iohannis înainte de a veni cu noua propunere de comisar către Bruxelles. Iohannis chiar a invitat-o la consultări pe Dăncilă, dar aceasta a refuzat ironic: „Cât despre invitația de consultări, voi veni de îndată. Același „ de îndată” cu care președintele a decis să numească miniștrii interimari după decizia CCR”.