Gabriela Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii (VIDEO)

Gabriela Firea: Cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii (VIDEO)
FOTO: Facebook: Gabriela Firea

PSD cere noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile din București. Solicitarea a venit prin vocea Gabrielei Firea, șefa PSD București, care a precizat că măsura închiderii tuturor unităților de învățământ din Capitală, în actualul context epidemiologic, este una nedreaptă atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

PSD cere redeschiderea școlilor în Capitală. Gabriela Firea: ”Este o măsură injustă”

”Situația singulară la nivel european și aberantă, spun eu, cu privire la privirea școlilor în Capitală. Este o măsură injustă pentru toți elevii, pentru toți profesorii. De exemplu, în Europa, doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru care școli din Capitală în care nu a fost niciun caz sau poate un caz-două, să fie orpite cursurile? Nu există nicio justificare și cerem noului prefect al Capitalei să redeschidă școlile. Ce este de făcut? Ce face toată Europa, să fie testați elevii, profesorii și acolo unde se constată un focar, doar acolo se poate închide o clasă sau mai multe clase sau poate, in extremis, o școală, dar nu să iei o măsură atât de radicală, atât de nedreaptă și de neexplicat de a închide toate unitățile de învățământ dintr-un oraș așa de mare cum este Bucureștiul, doar pentru că așa vrea Guvernul”, a declarat Gabriela Firea.

Social-democrata a mai susținut că cei mici sunt afectați emoțional de faptul că nu mai merg la școală și nu-și mai văd colegii și profesorii.

”Am și eu copii, vorbesc în fiecare zi cu zeci, sute de mame, de familii, toată lumea este îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul tradițional, în clasă, cu cel online. Copiii sunt afectați emoțional, nu mai socializează, nu se mai regăsesc, nu-și mai văd colegii, profesorii. De asemenea, sub nicio formă calitatea educației nu este aceeași în online. Asta o spun specialiștii. Sunt multe familii în care copiii sunt supravegheați de bunici, iar aceștia nu sunt familiarizați cu toată metodologia online. În plus, costurile pentru părinții care rămân acasă cu copiii lor sunt foarte mari”, a mai spus Firea.

Ce propuneri fac social-democrații privind școlile din Capitală

În acest context, social-democrații vin cu o serie de propuneri care se referă la testarea masivă a elevilor și cadrelor didactice din Capitală.

”Să se aplice programul care a fost inițiat deja de mine, ca primar general, avem totul pregătit, atât aparatură de testare, cât și teste și personal calificat. Să fie testați elevii, profesorii, dacă este nevoie, și părinții atunci când apare un caz, și să se izoleze doar acele situații epidemiologice care apar, iar școlile să rămână deschise. (…) Realitatea o putem afla doar prin testarea masivă a elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar. Acestea sunt propunerile noastre și nu sunt altceva decât măsuri desprinse din programele de sănătate publică aplicate, în acest moment, la nivel european și care au dat rezultate”, a mai spus Gabriela Firea.

Întrebată de ce acum cere redeschiderea școlilor în condițiile în care în luna martie, atunci când a început pandemia, a solicitat închiderea unităților de învățământ, ca ”element de precauție suplimentară”, asta în condițiile în care, comparativ cu primăvara acestui an, Bucureștiu înregistrează acum o incidență mult mai mare a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, Gabriela Firea a răspuns: ”În luna martie, nu eram atât de bine pregătiți ca acum. Spitalele nu erau dotate cu aparatură de testare RT-PCR, nu erau achiziționate teste, nu erau organizate multe laboratoare, triaje epidemiologice la în unitățile sanitare, nu erau achiziționate materialele de protecție pentru cadrele medicale. În acel moment, era un risc foarte mare. În acest moment, cel puțin la nivelul Municipiului București, avem stocuri de materiale sanitare, echipamente, tratamente, teste pentru câteva luni bune. Practic, suntem pregătiți și suntem într-o altă situație”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, joi a fost înregistratun record negativ în privința numărului de cazuri de coronavirus, confirmate în Capitală. Bucureștiul a contabilizat în ultimele 24 de ore, 1.129 de noi îmbolnăviri. De asemenea, Capitala se numără printre zonele din țară cu cea mai ridicată rată a incidenței cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori, clasamentul fiind următorul:Alba (3,8), București (3,69), Harghita (3,32), Sălaj (3,43) și Timiș (3,61).

Ultima oră
22:03 - Romprest: „Mulțumim public tuturor operatorilor care au refuzat să fie atrași în acțiunile primarului”
21:39 - Mirel Rădoi, prima reacție după înfrângerea naționalei la Jocurile Olimpice: „Am suferit o lecție de fotbal”
20:51 - Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”
20:22 - Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”