Gabriela Firea, mesaj ferm pentru Liviu Dragnea înainte de CEx: Poate să îmi ia funcția, dar nu mă poate face să tac. Vrea să monopolizeze toată puterea, pentru a-și rezolva problemele lui

Gabriela Firea, mesaj ferm pentru Liviu Dragnea înainte de CEx: Poate să îmi ia funcția, dar nu mă poate face să tac. Vrea să monopolizeze toată puterea, pentru a-și rezolva problemele lui
Foto: Inquam Photos / George Calin

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va merge la ședința CEx a PSD de luni. Chiar dacă își va pierde funcțiile din partid, Firea susține că acest lucru nu o va face să tacă. Într-un interviu pentru Știripesurse.ro, aceasta l-a acuzat din nou pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că vrea să monopolizeze toată puterea din partid, care, susține Firea, se află ”pe o pantă periculoasă.

”Mă voi duce la CEX și voi spune lucrurilor pe nume. Tot ce am afirmat până acum în ședințele de partid, dar și în spațiul public, sunt lucruri adevărate. Cu toții avem de suferit, în ultima perioadă, din cauza unui om care vrea să monopolizeze toată puterea, pentru a-și rezolva problemele lui.

În țară lucrurile nu merg bine, nu suntem în stare să absorbim fondurile europene, sunt blocate proiecte. Ne lăudăm că avem creștere economică, dar oamenii nu simt o îmbunătățire reală în viața de zi cu zi. În Capitală, bucureștenii au de suferit pentru că domnul Dragnea vrea să demonstreze că are toată puterea și blochează primarul general, doar pentru că acesta are altă viziune. S-a intrat pe o pantă periculoasă și suntem ca o mașină care se îndreaptă cu 100 de km la oră într-un zid”, a declarat Firea pentru sursa citată.

Aceasta a mai spus că Liviu Dragnea ”s-a rupt total de baza partidului”, dar a confiscat PSD împreună cu câțiva membri ai CEx.

”În acest moment, are o majoritate în CEX și știu prea bine că poate lua orice măsură. Fie să mă suspende din funcția de Președinte al organizației de București, fie să mă excludă. Eu mă simt datoare, însă, să spun adevărul. PSD scade pe zi ce trece în sondaje. Pierdem încrederea oamenilor și este o singură cauză: gestionarea guvernării și a partidului doar de către un singur om, care are un singur obiectiv, să se salveze pe el”, a mai spus Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a precizat că, în acest moment, nu este vorba despre o luptă între ea și Liviu Dragnea, și că ea consideră că PSD-ul trebuie salvat și transformat într-un partid modern.

”Poate să îmi ia funcția, dar nu mă poate face să tac. O să atrag atenția și o să penalizez toate greșelile. Nu mă dau bătută. Îi spun domnului Dragnea că nu mă poate bloca.

Indiferent câte piedici îmi va pune și la București, în gestionarea orașului, tot voi reuși să îmi duc proiectele la capăt.(…)

Eu sper, însă, ca și colegii să înțeleagă. Aici nu este o luptă Firea – Dragnea. Nu este o luptă pentru putere. Eu mă lupt ca să salvăm partidul, să facem un PSD modern și care să fie apreciat în PES, să fie apreciat de români. Trebuie să ne apropiem din nou de agenda oamenilor, de problemele lor. Un partid de câteva sute de mii de membri nu poate avea ca obiectiv doar agenda președintelui Liviu Dragnea”, a mai declarat Gabriela Firea.