Gabriela Firea prezintă „cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei”. Primarul general propune, printre altele, realizarea pasajelor Petricani și Andronache (VIDEO)

Gabriela Firea prezintă „cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei”. Primarul general propune, printre altele, realizarea pasajelor Petricani și Andronache (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei și candidată PSD pentru un nou mandat la alegerile de duminică, a prezentat „cele mai importante proiecte de infrastructură” ale Bucureștiului, „care vor contribui la fluidizarea traficului și, totodată, la reducerea poluării”. Printre acestea se numără construirea pasajelor Petricani și Andronache, precum și străpungerile Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, respectiv Drumul Săbăreni – Centura București.

Primarul general Gabriela Firea, despre„cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei”

„Vă prezint cele mai importante proiecte de infrastructură ale Capitalei, care vor contribui la fluidizarea traficului și, totodată, la reducerea poluării. Încep cu cel mai discutat și analizat proiect de infrastructură. Mă refer la Podul Ciurel. Am finalizat prima etapă, cea care se referă la Nodul Virtuții. Avem, așadar, un pod hobanat, trei pasaje supraterane și, de asemenea, nouă bretele de circulație pe care se circulă în acest moment. Demarăm deja cea de-a doua etapă, Nod Virtuții – Bd. Uverturii, suntem deja pregătiți să intrăm în teren, avem semnat contractul cu asocierea de constructori și, de asemenea, sunt consemnați banii pentru expropieri. Vor fi doar 20 de imobile expropriate, și nu 200, cum erau în proiectul inițial, ceea ce ar fi îngreunat foarte mult acest proiect”, a declarat edilul.

Gabriela Firea a subliniat că orice lucrare de infrastructură în nordul Capitalei „ajută foarte mult”, având în vedere că zona „este foarte aglomerată”.

„Zona de nord a Capitalei, așa cum știți, este foarte aglomerată. S-a construit mult, sunt și imobile de birouri, de asemenea, și locuințe rezidențiale. De aceea, orice lucrare de infrastructură în această zonă ajută foarte mult. S-a vorbit în anii trecuți despre posibilitatea construirii a două pasaje, la Petricani și la Andronache, dar din păcate nu s-a făcut nimic. Avem deja proiectele pregătite, suntem cât se poate de bine conturați și angajați să mergem în teren și să începem cu ceea ce este prioritar, Pasajul Petricani. Va rezolva foarte mult problema traficului din zonă, pentru că, așa cum vă spuneam, sunt blocaje în fiecare zi, atât dimineața, când se merge de la Ilfov către București, și seara, când cei care locuiesc în localitățile din Ilfov se întorc acasă”, a spus Gabriela Firea.

Ea a explicat că pasajele Petricani și Andronache nu pot fi construite simultan „pentru a nu bloca zona în totalitate”.

„Imediat cum se finalizează construirea Pasajului Petricani, pentru a nu bloca zona în totalitate și pentru a putea exista o variantă alternativă de circulație, deci nu pot fi construite în paralel în același timp cele două pasaje, trecem la construirea Pasajului Andronache. (…) Este proiectul deja realizat. Întreaga zonă va fi reconfigurată. Practic, va fi de nerecunoscut și cu siguranță cele două pasaje, Andronache și Petricani, vor ajuta la fluidizarea traficului în zona de nord a Capitalei și, bineînțeles, la reducerea poluării”, a mai spus primarul general.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)