Gabriela Firea îl critică pe primarul Sectorului 5: Fiecare răspunde pentru nesupunere (VIDEO)

Gabriela Firea îl critică pe primarul Sectorului 5: Fiecare răspunde pentru nesupunere (VIDEO)

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a decis ca școlile de pe raza sa administrativă să rămână deschise vineri, iar părinții să decidă dacă își trimit sau nu copiii la cursuri. Asta deși Bucureștiul a fost afectat de viscol și ninsori, iar școlile din celelalte sectoare au fost închise vineri.

Decizia lui Florea a fost criticată de Primarul General, Gabriela Firea.

”Nu voi intra în polemică cu absolut nimeni, eu respect legislația în vigoare. Am primit solicitare de la Inspectoratul Școlar General, pe baza avertizărilor meteorologice, am organizat un comandament de iarnă și am luat cu toții decizia de a închide școlile. Am comunicat-o tuturor factorilor responsabili și, ulterior, a fost consfințită, pentru că așa prevede legea, de hotărârea unui for care nu poate fi combătut. Deci un comitet pentru situații de urgență la nivelul municipiului București, condus de prefectul municipiului! Decizia a fost trimisă la nivelul Ministerului de Interne.

Nu ne jucăm cu astfel de măsuri și nu putem lua decizii locale. Nu putem să ne facem fiecare câte o lege locală. Fiecare va răspunde pentru nesupunerea în fața unei decizii a comitetului pentru situații de urgență”, a declarat Gabriela Firea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.